Hyppää sisältöön

Pariisin lentoasemalla 18 vuotta asunut iranilaismies on kuollut

Mies asui lentoasemalla vuosina 1988–2006. Hieman ennen kuolemaansa hän oli jälleen palannut asumaan lentoaseman tiloihin.

Pariisin lentoasemalla asunut Mehran Karimi Nasseri kuvattuna vuonna 1999.
Mikko Leppänen

Pariisin Charles de Gaullen lentoasemalla 18 vuotta asunut iranilainen Mehran Karimi Nasseri on kuollut, kertovat lentoaseman viranomaiset.

Viranomaisten mukaan Nasseri menehtyi lauantaina sairauskohtaukseen lentoaseman terminaalissa 2F. Hänen hallustaan löytyi useita tuhansia euroja rahaa.

Nasseri syntyi vuonna 1945 Iranissa. Hänen isänsä oli iranilainen ja äitinsä britti. Uutistoimisto AFP:n mukaan hän lensi alunperin Eurooppaan etsimään äitiään. Hänet karkotettiin useista maista, koska hänellä ei ollut vaadittuja asiakirjoja.

Nasseri saapui Pariisin lentoasemalle vuonna 1988 ja jäi sinne asumaan vuoteen 2006 saakka. Aluksi hän oleskeli lentoasemalla, koska häneltä puuttui oleskelulupa.

Vuonna 1999 Nasserille myönnettiin pakolaisstatus ja lupa jäädä Ranskaan. Silti hän jäi lentoasemalle vielä vuosiksi.

Vuodesta toiseen Nasseri nukkui punaisella muovipenkillä. Hän ystävystyi monien lentoaseman työntekijöiden kanssa ja pääsi peseytymään henkilökunnan tiloihin. Nasseri kulutti aikaa kirjoittamalla päiväkirjaa, lukemalla lehtiä ja tarkkailemalla matkustajia.

Hän kutsui itseään nimellä Sir Alfred ja hänestä tuli minijulkkis matkustajien keskuudessa. Nasserin ympärille kasvoi epävirallinen tukiverkosto, joka tarjosi hänelle ruokaa ja muuta apua.

Lentoaseman lääkäri oli huolestunut Nasserin mielenterveydestä jo 1990-luvulla. Vuonna 2006 mies joutui sairaalaan ja asui myöhemmin asuntolassa Pariisissa.

Joitain viikkoja ennen kuolemaansa Nasseri oli palannut lentoasemalle ja jäänyt jälleen asumaan sinne.

Steven Spielbergin ohjaama elokuva The Terminal vuodelta 2004 perustui löyhästi Nasserin tapaukseen. Myös ooppera Flight on saanut inspiraatiota Nasserin elämästä.

Lähteet: AP, AFP

Suosittelemme sinulle