Hyppää sisältöön

Tampereen Sähkölaitos ei sittenkään nosta vesisähkön hintaa 33 sentistä enää loppuvuoden aikana

Sähkölaitoksen asiakkuusjohtaja Mikko Erma sanoo, että hinta on nyt riittävällä tasolla.

Voimalinjoja Espoossa 18. heinäkuuta 2022.
Tampereen sähkölaitos jopa kolminkertaisti hintansa syksyllä. Kuvituskuva voimalinjoista Espoossa 18. heinäkuuta 2022. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva
Anu Leena Hankaniemi

Tampereen Sähkölaitos ei nosta enää tänä vuonna vesisähkö -tuotteensa hintaa nykyisestä 33 sentistä kilowattitunnilta. Aiemmin syksyllä vielä arvioitiin, että korotus voi olla välttämätön ennen vuoden loppua.

Sähkölaitoksen asiakkuusjohtaja Mikko Erma kertoo, että tilannetta tarkkaillaan koko ajan.

– Vesisähkö -tuotteen hinta tulee olemaan 33 senttiä vuoden 2022 loppuun asti. Sen jälkeisestä ajasta ei ole vielä tietoa.

Jättilaskut tulivat koteihin

Tampereen Sähkölaitos ilmoitti asiakkailleen elokuussa nostavansa toistaiseksi voimassa olevien sähkösopimusten hintaa tuntuvasti. Tuolloin hinta pomppasi 33 senttiin kilowattitunnilta.

Monen asiakkaan postiluukusta on jo kolahtanut ensimmäinen iso sähkölasku. Samaan aikaan pörssisähkö on ollut viime aikoina halpaa, joten sähkösopimusten hinnat ovat herättäneet närää.

Mikko Erman mukaan korotusta ei tällä hetkellä tarvita.

– Useat isot toimijat markkinalla ovat nostaneet tai nostamassa omien toistaiseksi voimassa olevien tuotteidensa hintoja loppuvuoden aikana osin reilustikin tuota 33 senttiä korkeammalle tasolle. Meidän näkemyksemme mukaan 33 sentin hinta on riittävä loppuvuoden ajaksi.

Helsingin kaupungin sähköyhtiö Helen ilmoitti lokakuun lopulla nostavansa toistaiseksi voimassaolevien sopimustensa hintoja jo kolmannen kerran – tällä kertaa 60 prosenttia.

Osa siirtynyt pörssisähköön

Osa Tampereen Sähkölaitoksen asiakkaista on siirtynyt pörssisähköön. Näiden sopimusten määrä on sähkölaitoksella kuitenkin selkeästi pienempi kuin määräaikaisten tai toistaiseksi voimassa olevien sopimusten.

Mikko Erman mukaan sähkölaitoksen asiakasmäärä on kasvanut koko vuoden.

Lue enemmän:

Tampereen sähkölaitos lähetti asiakkailleen ensimmäiset jättilaskut – asiakkuusjohtaja: ”Tämä on hankala tilanne meille kaikille”

Kaupungin sähköyhtiö takoo hurjaa tulosta, asukkaat keittävät kahvia puuhellalla – selvitimme miksi Suomen sähkömarkkina on ”rikki” ja miksi sitä ei korjata

Suosittelemme sinulle