Hyppää sisältöön

Kotkan torille nousee jälleen valaistu kuusimetsä – tänä vuonna sen siimeksessä voi paistaa makkaraa

Kuusimetsä koristaa kaupungintalon edustaa helmikuun puoliväliin asti.

Kuusia betoniporsaisiin pystytettyinä keskellä torilla.
Kuusimetsää on alettu pystyttää Kotkan torille kaupungintalon eteen. Kuusimetsä valaistaan ja sen keskelle tulee nuotiopaikka. Kuva: Mirjam Tahkokorpi / Yle
Mirjam Tahkokorpi

Kotkan kauppatorille pystytetään tänäkin vuonna valaistu kuusimetsä.

Kotkan torille pystytettiin viime vuonna kuusimetsä kaupunkilaisten ihailtavaksi joulun ajaksi. Tällä kertaa kuuset pidetään torilla helmikuun puoliväliin asti.

Kaupungintalon eteen torille tuodaan yhteensä 20 kuusta, joista yksi on muita isompi. Kuusien joukosta voi löytää muun muassa heijastavia metsäneläimiä.

Metsän keskelle tehdään nuotiopaikka, jossa voi paistaa makkaraa joulukuun kolmena ensimmäisenä lauantaina. Nuotiotulet ovat käytössä 3.12., 10.12. ja 17.12. kello 10–14.

Kotkan kaupunginpuutarhuri Mari Nenonen sanoo, että kyseessä on valvottu nuotiopaikka, johon ei ole lupaa tehdä tulia omin päin.

– Tämä pyritään kaikin keinoin välttämään. Toivotaan, että mitään ilkivaltaa ei esiinny, Mari Nenonen sanoo.

Kuusien pystyttäminen on aloitettu, ja metsä on valmiina ensi viikon lopussa 26. marraskuuta mennessä.

Kuuntele tästä alta, millainen metsä kauppatorille nousee tänä vuonna. Kotkan kaupunginpuutarhuri Mari Nenosta haastattelee Maija Tuunila.

Järeämmät betonijalat

Viime vuonna kauppatorin kuusimetsälle kävi köpelösti heti avajaisviikonloppuna, kun tuuli kaatoi osan puista.

Lue lisää: Kotkalaiset saivat torille jouluisen kuusimetsän, mutta tuuli kaatoi osan puista heti avajaisviikonloppuna – kuuset oli pakko sahata lyhyemmiksi

Tänä vuonna kuusimetsän tuulenpitävyyteen on varauduttu järeämmin keinoin.

– Nyt on valettu isommat betonijalat, joihin kuuset on pystytetty. Toivotaan, että jalat olisivat sen verran tukevammat, että kuuset pysyvät pystyssä, Kotkan kaupunginpuutarhuri Mari Nenonen sanoo.

Leikkibussi valaistujen kuusien keskellä Kotkan Kauppatorilla. Taustalla on kaupungintalo.
Viime vuonna Onni Vilkkaan vanha leikkibussi koristi kuusimetsää Kotkan kauppatorilla. Arkistokuva. Kuva: Kiira Ikävalko / Yle

Viime vuonna kauppatorin kuusimetsän keskellä oli vanha leikkibussi, joka oli juuri saanut pintaremontin. Tänä vuonna Onni Vilkkaan leikkibussia ei torilla nähdä.

– Bussin rakenne ei kovin kestä nostelua, sillä on ikää niin paljon, kaupunginpuutarhuri Mari Nenonen sanoo.

Nenosen mukaan leikkibussia on hahmoteltu Kotkan Kantasatamaan, jonne on suunniteltu mahdollisesti liikennepuistoa.

– Ajatuksena on, että bussi nostettaisiin sen verran korkealle, ettei sen sisään pääsisi. Se olisi siellä nähtävillä liikennepuiston merkkinä tai logona.

Suosittelemme sinulle