Hyppää sisältöön

Rovaniemeläiset äänestivät: 30 000 euroa käytetään frisbeegolfrataan Mäntyvaarassa ja toiminnalliseen puistoon Korkalovaaraassa

Frisbeegolfradan ja puiston toteutuminen vahvistetaan lopullisesti joulukuussa, kun kaupunginvaltuusto hyväksyy ensi vuoden talousarvion.

Asukkailla on mahdollisuus osallistua radan ja puiston tarkempaan suunnitteluun. Kuvituskuva. Kuva: Antti Ullakko / Yle
Eeva Kuivas

Rovaniemen kaupungin osallistavan budjetoinnin äänestyksen voitti frisbeegolfradan rakentaminen Mäntyvaaraan ja toiminnallisen puiston toteuttaminen Korkalovaaraan.

Rovaniemeläiset saivat äänestää kahdeksasta vaihtoehdosta teot, jotka kaupunki toteuttaa ensi vuoden aikana 30 000 eurolla. Äänestyksessä annettiin yhteensä 1 879 ääntä.

Äänestys oli avoinna kaikille rovaniemeläisille, mutta tuloksessa painotettiin lasten ja nuorten sekä Korkalovaaran asukkaiden antamia ääniä, sillä tekoja haettiin lasten ja nuorten mielen hyvinvoinnin edistämiseksi sekä Korkalovaaran asuinalueen kehittämiseksi.

Frisbeegolfradan ja toiminnallisen puiston toteutuminen vahvistetaan lopullisesti vasta joulukuussa, kun kaupunginvaltuusto hyväksyy ensi vuoden talousarvion. Kohteiden rakennustyöt on tarkoitus toteuttaa sulan maan aikana.

Osallistavaa budjetointia kokeiltiin ensimmäistä kertaa

Asukkailla on myös mahdollisuus osallistua radan ja puiston tarkempaan suunnitteluun. Kaupungin mukaan yhteiset suunnittelupalaverit kutsutaan koolle alkuvuodesta.

Rovaniemen kaupunki kokeili tänä vuonna osallistavaa budjetointia ensimmäistä kertaa. Siitä on kuitenkin tarkoitus tehdä pysyvää toimintaa.

Seuraavan vuoden osallistavan budjetoinnin ideointivaihe alkaakin jo ensi toukokuussa. Silloin luvassa on muun muassa uusi sähköinen ideointi- ja äänestysalusta.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle