Hyppää sisältöön

Oulun Peltolaan suunnitellaan 600 asuntoa ja 100 työpaikkaa uudelle hyvinvointipainotteiselle asuinalueelle

Asunto- ja hyvinvointikeskittymä tulisi Pohjantien tuntumaan Technopoliksen yritysalueen läheisyyteen. Asuntojen lisäksi oululainen Cor Group suunnittelee alueelle laajoja terveys- ja hoivapalveluja.

Oulun Peltolaan tulisi asuntoja jopa yli tuhannelle ihmiselle ja noin sata työpaikkaa. Rakennustöihin pyritään päästä parin vuoden kuluessa. Kuva: Arkkitehtitoimisto Kanttia 2 Oy / Health City Finland Oy

Oulun Peltolan alueelle Pohjantien tuntumaan suunnitellaan isoa asunto- ja hyvinvointikeskittymää.

Oululainen terveys- ja hyvinvointipalveluja sekä rakennusratkaisuja tarjoava Cor Group tavoittelee alueelle noin 600 asuntoa sekä liike- ja palvelutiloja. Alueelle arvioidaan syntyvän noin 100 työpaikkaa.

Suunnitelmissa on muun muassa hoiva- ja päiväkoti sekä kuntoutusyksikkö. Lisäksi Cor Group kaavailee alueelle tytäryhtiönsä Coronarian digitaalisen palvelun keskusta ja erikoissairaanhoidon yksikköä.

Kaupungin omistamalla tontilla on puistoa ja jonkin verran vanhaa rakennuskantaa muun muassa vanha asuntola ja suojeltu ylilääkärin talo, joka otetaan käyttöön suojelumääräysten mukaisesti.

Cor Groupilla on jo käynnissä vastaavanlaiset hankkeet Oulun Lipporannassa ja Kuopion Hatsalassa, joihin tulee yhteensä yli 1000 asuntoa.

Aiheesta voi keskustella lauantaihin 19. marraskuuta kello 23:een asti.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle