Hyppää sisältöön

Kotkassa pohditaan uutta vaihtoehtoa hotellimajoituksen lisäämiseksi: laivahotelli Kantasatamaan

Kotkan kaupunki on ideoinut laivahotellia yhdessä kehittämisyhtiö Cursorin kanssa.

Kotkan kantasataman rakennuksia, edustalla parkkipaikka.
Laivahotellia on sijoiteltu suunnitelmissa mahdollisimman lähelle uutta tapahtumakeskusta Kotkan Kantasatamassa. Satama-areena valmistuu syksyllä 2023. Arkistokuva. Kuva: Kiira Ikävalko
Mirjam Tahkokorpi,
Kirsi Lönnblad

Kotkan Kantasatamaan on suunnitteilla laivahotelli. Hotellilaiva tulisi mahdollisimman lähelle Kantasatamaan rakennettavaa tapahtumakeskusta.

Kehittämisyhtiö Cursor on yhdessä Kotkan kaupungin kanssa pohtinut ratkaisuja majoituskapasiteetin lisäämiseksi. Majoituspaikkoja tarvitaan lisää sitten, kun uusi tapahtumakeskus Satama-areena valmistuu Kotkan Kantasatamaan ensi syksynä.

Laivahotelli on noussut yhdeksi vaihtoehdoksi sen rinnalle, että Kantasatamaan saataisiin varsinainen hotelli.

– Suunnitelmat ovat enemmän lähtökuopissa kuin loppusuoralla. Olemme yrittäneet erilaisten instanssien kanssa pohtia, miten tämä olisi toteutettavissa, jotta päästään lopulliseen tavoitteeseen eli majoituskapasiteetin lisäämiseen, Cursorin toimitusjohtaja David Lindström sanoo.

Myös Kotkan kaupunkisuunnittelujohtaja Markku Hannonen on sitä mieltä, että tapahtumakeskus tarvitsee rinnalleen hotellin.

– Suurten tapahtumien myynti vaikeutuu Satama-areenalla ilman majoituskapasiteettia, Markku Hannonen sanoo.

”Oikea” hotelli edelleen toiveissa

Kaupunki on toivonut Kantasatamaan hotellia, mutta perustajaa ei ole vielä löytynyt.

Cursorin toimitusjohtajan David Lindströmin mukaan vielä ei ole myöskään tietoa, millainen laiva olisi kyseessä tai kuka hotellilaivan perustaisi.

– Kyllä kiinnostusta on löytynyt, Lindström sanoo.

Lindströmin mukaan laivahotelliin olisi toiveissa saada saman verran tilaa majoittujille kuin alueelle aiemmin suunniteltuun hotelliin eli lähes 200 huonetta.

Hän painottaa, että tavoitteena on edelleen saada Kantasatamaan ”oikea” hotelli.

– Laivahotelli voisi toimia erinomaisena siltaratkaisuna oikealle hotellille. Jos vähän nostetaan rimaa, niin toisen ei tarvitse sulkea toista pois edes pitkäaikaisena ratkaisuna, Lindström sanoo.

Lue myös: Kansainvälinen hotellioperaattori on kiinnostunut Kotkan Kantasatamasta – taustalla sama kehitysyhtiö, jonka kanssa kaupunki purki aiemmat sopimuksensa

Voit keskustella aiheesta 17.11.2022 kello 23.00 asti.

Suosittelemme sinulle