Hyppää sisältöön

Iso joukko metrovuoroja perutaan nyt päivittäin, koska kuljettajia ei ole – eikä tilanne parane ennen ensi kevättä

Joinain päivinä 12 prosenttia kuljettajista on ollut poissa töistä. Matkustajat saavat totutella epäluotettaviin aikatauluihin muutaman kuukauden ajan.

Metrojuna.
Seitsemän prosenttia metrovuoroista jäi ajamatta maanantain ja keskiviikon välisenä aikana tällä viikolla. Kuva: Jorge Gonzalez / Yle
Mikko Rita

Sitkeä kuljettajapula haittaa metroliikennettä. Moni töihin kiiruhtava on saanut tällä viikolla todeta aseman aikataulunäytöltä, että vuoroja jää välistä ajamatta.

HSL:n Poikkeusinfon mukaan peruttuja metrovuoroja oli esimerkiksi torstaina pitkälti yli 30.

Ajamattomien lähtöjen prosenttiosuus tällä viikolla maanantaista keskiviikkoon oli seitsemän prosenttia, kerrotaan metroa liikennöivästä Kaupunkiliikenne Oy:stä.

Pahimpina päivinä rivistä on ollut poissa 12 prosenttia kuljettajista, eli useampi kuin joka kymmenes.

Perjantai näyttää jo etukäteen vaikealle. Ensi viikko riippuu siitä, miten paljon päivittäin tulee sairauspoissaoloilmoituksia.

Viisi uutta asemaa lisää kuljettajien tarvetta

Työvoimatarve kasvaa entisestään jo pian, kun länsimetron jatkeen liikennöinti Espooseen viidelle uudelle asemalle alkaa lauantaina 3. joulukuuta.

– Ensi viikolla valmistuvalla nykyisellä oppilasmäärällä pääsemme paikkaamaan LM2:n [länsimetron jatke], sanoo liikennehenkilökunnan päällikkö Pasi Singh Kaupunkiliikenne Oy:stä.

Nykyiseen kuljettajapulaan on osaltaan johtanut se, että korona-aikana uusien kuljettajien kouluttamiseen ei nähty tarvetta.

Pandemian jälkeen Kaupunkiliikenne Oy lähti kouluttamaan uusia kuljettajia reippaaseen tahtiin. Vaikka hakijoita on ollut hieman aiempaa vähemmän, kurssit on saatu täyteen.

Korona-ajan jälkeen työvoimasta on myös syntynyt kilpailua eri aloilla. Metronkuljettajiakin havitellaan nyt töihin muualle ja moni vaihtaa alaa, toisin kuin pandemian aikana.

Lisää väkeä linjalle helmikuussa

Pysyvämpää helpotusta tuo vasta helmikuussa 2023 valmistuva seuraava kuljettajakurssi. Sen jälkeen metron pitäisi liikennöidä luotettavasti aikataulussa.

Kolmas kurssillinen uusia kuljettajia saadaan junien ohjaimiin ensi kesänä.

– Kyllä sieltä koko ajan tulee lisää porukkaa linjalle, Singh sanoo.

Sitä ennen metroasemilla vilkuillaan kelloa, ja todennäköisesti moni myöhästyy töistä. On nimittäin täysin mahdollista, että joskus kaksikin peräkkäistä metrovuoroa jää ajamatta.

Tarkalla suunnittelulla pyritään välttämään näitä tilanteita, kerrotaan Kaupunkiliikenteestä.

Voit keskustella aiheesta lauantaihin 19. marraskuuta kello 23 saakka.

Enemmän aiheesta:

Raitiovaunuvuoroja harvennetaan maanantaista alkaen – kuljettajapula helpottamassa joulukuussa, lupaa HSL

Entinen puuseppä ja Kuubasta Suomeen muuttanut ajavat pian raitiovaunua Helsingissä ja uskovat tekevänsä sitä pitkään – yksi asia jännittää

Suosittelemme sinulle