Hyppää sisältöön

Seurakuntayhtymän perinteisestä joululahjakeräyksestä uupuu vielä satoja lahjoittajia – 300 lasta jäämässä ilman pakettia

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän Lahja lapselle -keräyksessä lahjoja kerätään kirkon diakoniatyön piirissä oleville vähävaraisille perheille.

Lahjapaketti.
Kuva: Henrietta Hassinen / Yle
Johanna Lehtola

Diakonia-avun piirissä olevien vähävaraisten lapsiperheiden joululahjakeräyksestä puuttuu edelleen satoja lahjoittajia.

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän Lahja lapselle -keräyksestä puuttuu tällä hetkellä vielä noin 300 lahjoittajaa. Viimeinen ilmoittaumispäivä lahjoittajaksi on tänään perjantaina.

– Vähän olemme huolissamme. Tiedämme, että keräysajankohta on erittäin aikainen. Olemme pohtineet sen siirtämistä lähemmäs joulua, mutta toisaalta joulukuussa on monen muun auttajatahon joululahjakeräykset käynnissä, kertoo Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän vapaaehtoistyön toiminnanohjaaja Mia Lehtonen.

Viime vuonna seurakunnalla oli sama ongelma, että lahjoittajia ei löytynyt vaaditussa ajassa. Lehtosen mukaan seurakuntayhtymä aikookin joustaa hieman aikataulusta, jotta kaikki lapset saavat joululahjansa.

– Virallisesti lahjakeräys päättyy perjantaina 18. marraskuuta, mutta mikäli vaikuttaa siltä, että lahjoittajia olisi vielä tulossa, niin jatkamme verkkosivuillamme sähköisen lomakkeen ilmoittautumisaikaa.

Keräyksessä annetaan lahjoja tänä vuonna 1040 vähävaraiselle lapselle. Seurakuntayhtymän Lahja lapselle -keräys (siirryt toiseen palveluun) on järjestetty vuodesta 2008 lähtien.

Joulun aikana lahjakeräyksiä järjestävät myös lukuisat muut tahot, Turun seudulla esimerkiksi vähävaraisia perheitä auttava Hope ry.

Suosittelemme sinulle