Hyppää sisältöön

Influenssarokotukset käynnistyneet odotettua vaisummin Etelä-Karjalassa – epidemia käynnistynee vuodenvaihteen tienoilla

Eksote toivoo, että eteläkarjalaiset kävisivät ottamassa rokotukset marras-joulukuussa eli ennen influenssakauden alkua.

Barn som sover i en säng.
Influenssa on rankka kuumetauti, joten Eksote kehottaa ottamaan sitä vastaan kehitetyn rokotteen. Kuvituskuva. Kuva: Anna Ruda/Yle
Tanja Hannus

Eteläkarjalaiset ovat lähteneet influenssarokotuksiin ennakoitua hitaammin.

Rokotuksista vastaava hoitaja Sari Kuitto Eksotelta kertoo, että influenssarokotuksia on tänä syksynä otettu odotettua vähemmän.

Eksote toivoo, että eteläkarjalaiset kävisivät ottamassa rokotukset ennen influenssakauden alkua, mielellään marras-joulukuussa. Influenssakausi alkaa yleensä vuodenvaihteen tienoilla.

Influenssarokotusten lisäksi koronarokotuksia annetaan tällä hetkellä monella paikkakunnalla eri puolilla Etelä-Karjalaa. Molemmat rokotteet voi ottaa samalla rokotuskäynnillä.

Rokotuksiin on tällä hetkellä runsaasti vapaita aikoja. Esimerkiksi tulevana sunnuntaina Armilan terveysasemalla rokotetaan kaikkia, joiden rokotusoikeus täyttyy.

Maksuttoman influenssarokotteen saavat pikkulasten ja ikäihmisten lisäksi esimerkiksi sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat ja ​vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri.

Kriteerit voi tarkistaa Eksoten verkkosivulta (siirryt toiseen palveluun).

Influenssavirus aiheuttaa korkeaa kuumetta, päänsärkyä, lihassärkyä, huonovointisuutta ja kuivaa yskää.

Lisää Etelä-Karjalan uutisiamyös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä vinkki lappeenranta@yle.fi.

Suosittelemme sinulle