Hyppää sisältöön

Helsinki-hallin myynti etenee – pääomistajat ovat päättäneet myydä omistuksensa areenasta

Halliyhtiön hallituksen tiedotteen mukaan osakkeille pyritään löytämään ostaja, joka on valmis kehittämään hallin toimintaa.

Yleiskuva hallista
Halliyhtiön hallitus ei ota tiedotteessa kantaa siihen, kuka määräysvaltaiset osakkeet on ostamassa. Kuva vuodelta 2020. Kuva: Tomi Hänninen
Saija Nironen,
Ari Tuhkanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Halliyhtiön hallitus tiedotti yhtiön muille omistajille perjantaina yhtiökokouksessa, että venäläisliikemiesten osakkeiden myynti on edennyt.

Helsinki-halli on seissyt tyhjillään Ilmalassa viime keväästä saakka. Nykyiset pääomistajat ovat venäläiset Gennadi Timtšenko ja Roman Rotenberg, jotka ovat pakotelistalla Venäjän hyökkäyssodan vuoksi. He omistavat osuutensa hallista Arena Events Oy:n kautta.

Yhtiö piti perjantaina aamupäivällä yhtiökokouksen areenalla. Venäläisomistajat eivät olleet Ylen tietojen mukaan yhtiökokouksessa itse paikalla, vaan heitä edusti valtakirjalla Kai Paananen.

Muille yhtiön sijoittajille on annettu tiedote, jonka mukaan perjantainen kokous tulee olemaan viimeinen varsinainen yhtiökokous, jossa Arena Events Oy on mukana osakkeenomistajana. Kaupasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Venäläisomisteinen hallin pääomistaja Arena Events myös kiitti tiedotteessa henkilökuntaa.

– Sekin viittaa siihen, että heillä on tarkoitus luopua omistuksestaan, mutta eivät halunneet valottaa enempää ymmärrettävistä syistä, päätteli paikalla ollut Jukka Linnavuori, joka omistaa yrityksensä Komet-Invest Oy:n kautta yhden noin sadasta areenan aitiosta.

Tiedotteen mukaan kauppa tullaan saattamaan vastuullisesti maaliin ja osakkeille pyritään löytämään ostaja, joka on valmis kehittämään hallin toimintaa. Tiedotteessa ei kuitenkaan mainita, kuka osakkeet olisi ostamassa.

– Meidän näkökulmasta olisi hyvin myönteinen asia, että venäläiset myisivät osuutensa. Halliin saataisiin taas käyttöä ja aktiviteettia. Parhaina vuosina oli 130 tapahtumaa ja konserttia. Jääkiekkoakin olisi ilo seurata jälleen muutaman vuoden tauon jälkeen, kommentoi heti yhtiökokouksen jälkeen pienosakas Linnavuori.

Pormestari Vartiainen on kaupan suhteen varovaisen toiveikas

Helsingin pormestari Juhana Vartiainen kertoo, että hän on hallin suhteen varovaisen toiveikas, mutta ei vielä iloitse hallin käyttöön saamisesta.

– Olen kuullut viime kuukausina aikaisemminkin myynti- tai kauppa-aikeista, jotka eivät ole osoittautuneet tosiksi, joten siksi tähän on syytä suhtautua vielä varovaisesti, sanoo Vartiainen.

Hallin kiinniolo keväästä lähtien on ollut suuri tappio sekä kaupunkilaisille ja yrityksille.

– Meiltä on todennäköisesti mennyt sivu suun tärkeitä tapahtumia sen vuoksi ja se on tietysti valtava menetys. Merkittävä palanen Helsinkiä on ollut ikään kuin kuollut tai limbossa niin, ettei sitä ole voinut käyttää, pormestari luonnehtii.

Yle on aikaisemmin uutisoinut, että mikäli Helsinki-halli saataisiin myytyä, venäläiset omistajat eivät pääsisi kaupparahoihin käsiksi saman tien. Rahat menisivät erilliselle tilille odottamaan pakotteiden mahdollista purkamista.

Lisäksi kauppaan tarvittaisiin kansainvälistä pakotejärjestelmää Suomessa valvovan ulkoministeriön lupa. Käytännössä kaupalle pitää hakea myös Yhdysvaltain viranomaisilta suostumusta Venäjään kohdistuvien pakotteiden takia.

Voit keskustella aiheesta lauantaihin 19.11.2022 kello 23:een saakka.

Juttuun lisätty Helsingin pormestari Juhana Vartiaisen kommentit 18.11.2022 klo 17:09.

Enemmän aiheesta:

Helsinki-halli seisoo tyhjillään Pasilassa, vaikka pakotteet eivät estä sen käyttöä – myynti vaatisi poikkeusluvan ja ulosottomiehen hyväksynnän

Helsinki-hallilla olisi useita ottajia, sanoo pormestari Vartiainen – Mika Anttonen vetäytyy ostoaikeistaan, jos muitakin kiinnostuneita on

Analyysi: MOT jäljitti Hartwall Areenan omistajan miljoonia – rahat ovat peräisin Putinin miehiltä

Suosittelemme