Hyppää sisältöön

Puuilo avaa tänään myymälän Torniossa aiemmin kuin alkujaan suunniteltiin – rakentamispäätöksestä avajaisiin kului vajaa vuosi

Tornion Torpin myymälä on tavarataloketjun toiseksi pohjoisin. Puuilo myy muun muassa erilaisia rakennustarvikkeita, taloustavaraa ja vapaa-ajan välineitä.

Tavarataloketju Puuilo avaa torstaiaamuna myymälän Tornion Torpissa. Kuva: Jari Peltoperä / Yle

Tavarataloketju Puuilo avaa tänään torstaina myymälän Torniossa. Torpin alueella sijaitseva myymälä on ketjun 37. ja toiseksi pohjoisin. Lapissa Puuilo toimii myös Rovaniemellä.

Tornion liikkeessä työskentelee alkuvaiheessa 15 henkilöä. Toimitusjohtaja Juha Saarelan mukaan heistä suurin osa, noin 80 prosenttia, tekee täyttä työaikaa.

– Työsuhteet ovat toistaiseksi voimassa olevia, ja osa-aikaisia työsuhteita solmitaan valtaosin vain työntekijän omasta pyynnöstä, Saarela kertoo.

Tornion lähes 3 000 neliömetrin kokoinen myymälärakennus valmistui ennakoitua nopeammin ja liike voidaan avata lähes kuukautta arvioitua aiemmin.

Puuilo myy muun muassa erilaisia rakennustarvikkeita, taloustavaraa ja vapaa-ajan välineitä.

Ruotsalaiset asiakkaat eivät kynnyskysymys

Saarelan mukaan Puuilo tuli Tornioon, kun löytyi hyvä paikka ja alueella on riittävästi potentiaalia. Sijainti Ruotsin läheisyydessä ei varsinaisesti vaikuttanut päätökseen.

– Toki seuraamme mielenkiinnolla, että löytävätkö ruotsalaiset asiakkaat meidät. Toistaiseksi laajennamme toimintaamme Suomessa, tavoitteena saada 3– 4 uutta kauppapaikkaa vuosittain.

Toimitusjohtaja Juha Saarelan mukaan tämän hetkisellä konseptilla Puuilo ei ehkä ole laajentamassa toimintaa Lapissa muualle kuin Tornioon ja Rovaniemelle.

– Toisella konseptilla Lapissa voisi olla paikkakuntia, jonne Puuilo saattaisi tulevaisuudessa laajentua.

Vuodessa päätöksestä avajaisiin

Business Tornion toimitusjohtaja Marko Alamartimo on hyvillään tuoreesta tulokkaasta. Torpin kaltaisen kauppapaikan kehittäminen on Torniossa yksi strategian painopistealue.

– 400 vuotias Tornio on aina ollut kauppapaikka ja sitä me halutaan vaalia.

Alamartimo kertoo, että hän soitti kolme vuotta sitten joulukuussa 2019 Puuilon toimitusjohtaja Juha Saarelalle ja kertoi, että Torniossa olisi tarjolla hyvä kauppapaikka.

– Kauppaliikkeet tekee tällaisia investointeja pitkällä aikatähtäimellä. Tässä rakentamispäätös tehtiin hieman runsas vuosi sitten ja tänään torstaina liike avataan.

Tornion myymälärakennus valmistui ennakoitua nopeammin ja liike voidaan avata lähes kuukautta arvioitua aiemmin.

Myymälät voittavat verkon myyntimäärissä

Puuilo on perustettu vuonna 1982. Viime vuosina ketju on avannut uusia myymälöitä kiivaaseen tahtiin. Toimitusjohtaja Saarela odottaa kasvun jatkuvan edelleen.

– Tornion myymälän kokoisten liikkeiden verkostoa olisi mahdollisuus kasvattaa arviolta 60:een, Juha Saarela arvioi.

Puuilo käy myös verkkokauppaa Suomessa ja Ruotsissa. Ruotsissa verkkokaupan osuus on Suomea vähäisempi ja tuotevalikoima suppeampi. Ylipäätään verkkokaupan asema on toistaiseksi pieni Puuilon myymälämyyntiin verrattuna.

Vuonna 2021 Puuilo listautui Helsingin pörssiin ja keräsi nopeasti yli 33 000 osakasta.

– Teimme listauksessa Suomen ennätyksen, ja tällä hetkellä osakkeenomistajia on jo runsaat 38 000, toimitusjohtaja Juha Saarela kertoo.

Edit klo 10.10: Lisätty Saarelan ja Alamartimon kommentteja.

Suosittelemme sinulle