Hyppää sisältöön

Palkkapäivän muutos yllätti hoitaja Ulla Ruokolaisen ja muut pitkää määräaikaisuutta tekevät: joulu on tulossa ja palkalla pitääkin pärjätä kaksi viikkoa pidempään

Muutos on ollut esillä jo toukokuussa, mutta osa on saanut siitä tiedon vasta marraskuussa. Tiedottaminen saa kritiikkiä, Oulun kaupunki taas on sitä mieltä, että henkilöstön on seurattava asioita.

Ulla Ruokolainen on yksi heistä, jota muutos koskee.

Osalle Oulun kaupungilta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle siirtyvistä määräaikaisista hoitajista ja henkilöstöstä voi tulla tiukka joulunaika, koska palkkapäivä uudessa organisaatiossa siirtyy tammikuussa kahdella viikolla totuttua kauemmas. Samalla palkalla olisi pärjättävä kuusi viikkoa.

Palkkapäivä on ollut nyt Oulun kaupungilla pitkiä sijaisuuksia tehneille kuun 15. päivä, eli seuraavan kerran 15. joulukuuta. Hyvinvointialue Pohteelle siirryttäessä tämän ryhmän palkanmaksupäivä onkin kuun lopussa, eli ensi vuoden ensimmäinen kuukausipalkka maksetaan 31. tammikuuta.

Oululainen lähihoitaja Ulla Ruokolainen on yksi niistä yli 13 päivää palvelussuhteessa olevista määräaikaisista, joilla palkanmaksuväli on vuoden vaihtuessa kuusi viikkoa.

– Tämä on kenelle tahansa pitkä aika. Tässä ehtii olla joulu, ja lisäksi ovat vuokranmaksupäivät sekä lainamaksupäivät. Niille joutuu varmasti neuvottelemaan uudet maksupäivät siihen saakka ainakin, että saa kasattua rahaa.

Ruokolainen muistuttaa, että pankit ja vuokranantajat voivat periä maksupäivän muutoksesta ylimääräisiä maksuja.

Pohteelta kerrotaan, että palkanmaksussa on tulossa uudistuksia myös toiseen suuntaan. Aiemmasta poiketen jaksolisät maksetaan kaksi kertaa kuukaudessa. Kertakorvauksena ne ovat joitakin satoja euroja.

Suuria, maksupäivältään aikataulutettuja menoja, kuten esimerkiksi vuokraa, tällä rahalla ei kuun puolivälissä välttämättä makseta. Ja osa ei edes lisiä saa.

– Itse työskentelen päivätyössä, eli minulla ei ole jaksolisiä. Heillä, jotka saavat jaksolisiä palkan lisäksi, ovat lisät niin pieniä, että veikkaisin niiden menevän jokapäiväiseen elämään, ruokakauppaan lähinnä, sanoo aikuisten kehitysvammaisten hoitajana työskentelevä Ulla Ruokolainen.

Yhtenäinen malli kaikille

Mallia on yhtenäistetty koko hyvinvointialuetta koskevaksi. Pohteen palvelussuhde- ja työmarkkina-asioista vastaavan henkilöstöpäällikön Mari Saari-Someron mukaan perusteena muutokselle on yhtenäisen mallin luominen, jotta historiallisen suuren muutoksen tullessa voitaisiin taata palkanmaksuvarmuus kaikille.

Toki kuukausipalkkojen maksu on tässäkin mallissa jaksotettu, sillä 15. päivä palkka maksetaan vakituiselle henkilöstölle ja lyhyitä määräaikaisuuksia tekeville.

– Tehtävänämme on turvata palkanmaksu noin 19 000 henkilölle. Yksi keskeinen asia tässä on, että meidän toimintomme ovat hyvin vakioituna ja tästä johtuen meille tulee kaksi palkanmaksupäivää. Kun Oulun kaupungilta siirtyvä henkilöstö jakautuu eri toimialueille, emme pysty heitä enää jatkossa erottelemaan, Mari Saari-Somero sanoo.

Oulun lisäksi toisenkin Pohjois-Pohjanmaan kaupungin palkanmaksupäivät on jouduttu synkronoimaan koko hyvinvointialueen palkanmaksupäiviin, Mari Saari-Somero kertoo.

– Tämä palkanmaksurytmi on aika tavanomainen luovuttavissa organisaatioissa, ja suurelle osalle tästä ei muutoksia aiheudu.

Saari-Somero ymmärtää muutoksen olevan ikävä niille, joita se koskee.

– Mutta tässä tilanteessa meidän täytyy tämä yhteinen etu ja 19 000 henkilön etu, asettaa yksilöiden edun edelle.

Oulun kaupungilta Pohteelle siirtyvien hoitajien työsopimukset mahdollistavat palkkapäivän vaihtamisen.Työnantaja on tarkastanut, että siihen on oikeus, sanoo Superin Oulun kaupungin pääluottamusmies Mira Kaivorinne.

Kaivorinne kuitenkin ihmettelee, miksi pidempiaikaisten sijaisten palkkaa ei olisi voitu siirtymäaikana maksaa porrastetusti, kahden viikon välein.

Palkkapäivän muutoksen tiedottamisesta on eri näkemyksiä

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen yt-elin käsitteli palkanmaksuaikataulun yhtenäistämisen 19. toukokuuta, ja se vietiin tiedoksi henkilöstölle 27. toukokuuta henkilöstötilaisuudessa. Kyseinen tiedotustilaisuus oli osoitettu esimiehille.

Superin paikallisten toimijoiden ja työnantajan näkemykset palkkamuutoksen riittävän laajasta tiedottamisesta eroavat. Työntekijäliiton edustajien mukaan tieto ei ole saavuttanut kaikkia hoitajia niin, että valmistautumisaika tulevaan olisi ollut riittävä.

– Tässä on isosta muutoksesta kyse, olisin toivonut laajempaa tiedottamista asiasta, sanoo Superin Oulun ammattiosaston puheenjohtaja Mervi Kauppila.

Oulun kaupungin hyvinvointipalvelujen henkilöstöpäällikkö Jari Partanen näkee, että on kaupunki on tiedottanut myös henkilöstölle muutoksesta hyvissä ajoin ja pyytänyt hoitajia varautumaan mahdollisiin muutoksiin palkanmaksuaikatauluissa.

– Asiaa on käyty läpi useasti Pohteen henkilöstöinfoissa, joita on ollut kesälomien jälkeen käytännössä joka viikko.

Palkanmaksun muutosaikataulu on ollut nähtävillä myös Pohteen verkkosivuilla.

Superin pääluottamusmiehen Mira Kaivorinteen mukaan tiedonkulkua ja työntekijöiden riittävää varautumista tulevaan muutokseen ovat voineet häiritä kesälomat, joiden korvilla toukokuinen esimiesten tiedotustilaisuus oli. Hänen mukaansa syksyn aikana jopa esihenkilöportaassa on ollut työntekijä, joka ei ole ollut perillä muutoksesta.

Ulla Ruokolainen on ollut nykyisessä työyksikössään kesäkuusta lähtien. Palkkapäivän myöhennys selvisi hänelle kuitenkin vasta 11. marraskuuta. Tuolloin Pohteelta tuli sähköpostia, jossa oli listattu hyvinvointialueen henkilöstöasioihin liittyviä seikkoja. Myös Ruokolaisen työkavereille tieto tuli yllätyksenä

– Kyllä siellä yhtä ällistyneitä ilmeitä näkyi kuin itselläni, ja kukaan ei muistanut, että tästä olisi ollut aikaisemmin puhetta.

Jari Partanen Oulun kaupungilta muistuttaa, että myös henkilöstön olisi seurattava heitä koskevaa tiedotusta aktiivisesti. Henkilöstöinfojen sisältö on hänen mukaansa ollut nähtävissä jälkikäteen Youtubessa.

– Henkilöstöinfoihin on vaikea osallistua. Meillä on niin tiivis työrytmi, että hyvä, jos ehdit lukemaan työsähköpostit, Ulla Ruokolainen sanoo.

Hän kiittää omaa esimiestään siitä, että sähköpostit ovat kulkeneet aina myös henkilöstölle asti. Tieto kulkee myös tiimitapaamisissa, mutta siellä on paljon käsiteltäviä asioita.

Aikatauluun toivotaan muutosta

Ylen saamien tietojen mukaan ainakin yhdessä kaupungin hyvinvointipalvelujen yksikössä tieto palkanmaksuaikataulujen muuttumisesta on kulkenut puolestaan hyvin eteenpäin.

Superin Oulun osaston puheenjohtaja Mervi Kauppila kokee, että hyvinvointialueeseen liittyvässä tiedottamisessa olisi ylipäätään Oulussa parannettavaa. Toisissa asioissa tieto kulkee hyvin työntekijälle asti, toisinaan sitä pitää ”kauheasti hakea”.

Ammattiliitto Superin paikalliset edustajat eivät ole itse uskaltaneet lähteä palkkamuutoksesta tiedottamaan, koska he kokevat saaneensa muutoksesta ainakin vielä ennen syksyä pintapuolista ja epätarkkaa tietoa.

– Olen odottanut virallista tietoa työnantajalta, koska esimiesten tehtävänä on tiedottaa muutoksista, pohtii Superin Oulun osaston puheenjohtaja Mervi Kauppila.

Ulla Ruokolainen toivoo, että palkanmaksuaikataulua voitaisiin vielä kohtuullistaa.

– Todellakin toivoisin, minä ja moni muu, että asia käsiteltäisiin uudelleen, ja saisimme pitää säännöllisen palkanmaksupäivän kuun puolivälissä.Tällaista joululahjaa toivoisin meille pidempiaikaisille määräaikaisille työntekijöille.

Voit keskustella aiheesta 21. marraskuuta klo 23 saakka.

Suosittelemme sinulle