Hyppää sisältöön

Tekstiilijätteen kierrätys laajenee ensi vuonna – Porissa kierrätykseen tuodaan liikaa käyttökelvotonta materiaalia

Vuonna 2021 hyväksytty jäteasetus velvoittaa kunnat järjestämään asumisesta syntyvän tekstiilijätteen vastaanoton ensi vuoden alusta alkaen.

Kierrätystä odottavia vaatteita kasassa.
Tekstiilijätteen kierrätykseen toivotaan tarkkuutta Porissa. Kuva: Markku Sandell / Yle
Jenni Joensuu

Tekstiilijätteen kierrätys laajenee ensi vuonna.

Vuonna 2021 hyväksytty jäteasetus velvoittaa kunnat järjestämään asumisesta syntyvän tekstiilijätteen vastaanoton ensi vuoden alusta alkaen. Monet jätelaitokset ovat kuitenkin lähteneet edistämään tekstiilinkeräystä jo etuajassa. Näin on tehty myös Porin seudulla.

Porin alueella poistotekstiilejä otetaan vastaan jo viidessä paikassa ja keräysverkostoa laajennetaan ensi vuoden aikana. Uusien keräyspisteiden paikkoja ei olla vielä päätetty.

Poistotekstiilikeräykseen voi lajitella käyttökelvottomaksi kuluneet, mutta puhtaat, hajuttomat ja kuivat vaatteet sekä kodintekstiilit. Porissa ei olla oltu täysin tyytyväisiä tekstiilien laatuun.

– Porissa ollaan oltu aktiivisia kierrättäjiä, mutta tekstiilien laadussa olisi parantamisen varaa. Tekstiilien pitäisi olla puhtaita, eikä mitään ullakolla vuositolkulla lojuneitä kangaskasseja, kertoo suunnittelija Anne Silver Porin kaupungilta.

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta

Suosittelemme sinulle