Hyppää sisältöön

Venäläistaustainen Immigram voitti Slushin startup-kilpailun – nyt Slush aikoo selvittää yrityksen taustat

Isoon-Britanniaan muuttavia ulkomaalaisia auttava kasvuyritys Immigram palkittiin eilen miljoonan euron sijotuksella Slush 100 -kilpailussa. Tänään esille on noussut Lontooseen perustetun yrityksen kytkökset Venäjälle.

Slush 2022,  slush, sijoittajatapahtuma, sijoittajat, kasvuyritystapahtunma, teknologia, teknologiatapahtuma
Kasvutapahtuma Slush järjestettiin aiemmin tällä viikolla. Kuva: Markku Rantala / Yle
Teemu Hallamaa

Kasvutapahtuma Slush on ilmoittanut selvittävänsä perusteellisesti startup-kilpailun eilen voittaneen Immigramin taustat. Lontooseen vuonna 2020 perustettu kasvuyritys auttaa Isoon-Britanniaan pyrkiviä tietotyöläisiä maahanmuuttoprosessin kanssa.

Tänään esille on noussut Immigramin yhteydet Venäjään (siirryt toiseen palveluun). Yrityksen perustajat ovat Venäjältä lähtöisin olevat Anastasia Mirolyubova ja Mikhail Sharonov. Ukrainalainen pääomasijoittaja Yaroslav Krempovych kirjoittaa Linkedin-sivustolla (siirryt toiseen palveluun), että Immigramin työvoima koostuu pelkästään venäläisistä, joista osa asuu yhä Venäjällä.

Venäjän hyökättyä Ukrainaan Immigramin venäläisten asiakkaiden määrä on kasvanut valtavasti. Yritys keräsi 500 000 euron rahoituksen aiemmin tänä keväänä (siirryt toiseen palveluun).

Slush 100 -kilpailun pääpalkinto on miljoonan euron sijoitus yhtiöön. Rahat tulevat viideltä pääomasijoitusyhtiöltä: Accel, General Catalyst, Lightspeed, NEA ja Northzone.

Slush ilmoitti Twitterissä (siirryt toiseen palveluun), ettei se tee yhteistyötä venäläisten yritysten tai rahastojen kanssa. Tapahtuma ei myöskään ota vastaan hakemuksia venäläisiltä startupeilta tai sijoittajilta. Slush kertoo selvittävänsä yrityksen taustat.

Lue myös:

Eurooppaa valloittava kännykkäpankki Revolut on ukrainalais-venäläisen yhteistyön hedelmä - viime kuussa perustaja Nik Storonsky luopui kansallisuudestaan

Suosittelemme sinulle