Hyppää sisältöön

Kaarinan päättäjät tekevät nyt kaikkensa kouluväkivaltaongelman kitkemiseksi – kaupunginhallitusta johtava kansanedustaja Virolainen: ”Tilanteeseen ei ole puututtu riittävällä vakavuudella”

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anne-Mari Virolainen (kok.) haluaa viestittää vanhemmille, että valtakunnallista huomiota saanut Kaarinan kouluväkivaltaongelma ratkaistaan.

Matto koulun käytävällä, matossa värikkäitä käsiä ja teksti: Älä kiusaa kaveria!
Kaarinan koulukiusaamisongelmaa on käsitelty mediassa viime viikkoina. Kuva: Johanna Manu / Yle
Antti Laakso

Kaarinan kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Anne-Mari Virolainen (kok.) sanoo ymmärtävänsä, että perheet ovat menettäneet luottamuksensa kouluväkivaltauutisoinnin keskiössä olevaan kaarinalaiseen kouluun.

Äskettäin tuli ilmi, että Piispanlähteen yhtenäiskoulussa on ollut toistuvia väkivaltatapauksia, joissa jopa ensimmäisen luokan oppilaita on pahoinpidelty. Koululaisten vanhemmat ovat pitäneet virkamiesten vastauksia kouluväkivaltatapauksiin riittämättöminä.

Puheenjohtaja: Tilanne on erittäin vakava

Anne-Mari Virolainen sanoo, että kaupunginhallitus käsitteli asiaa kokouksessaan maanantai-iltana ja sai virkamiehiltä selonteon tilanteesta.

– Meillä oli erittäin pitkä keskustelu. Tilanne on erittäin vakava. Kaikkien vastuullisten aikuisten on nyt pelattava samaan maaliin.

Onko tilanteeseen tartuttu riittävän nopeasti ja voimakkaasti?

– Minulla on sellainen olo, että ensimmäisiä ongelmia tuli heti elokuussa, koulujen alettua. Sillä perusteella sanon, että ei ole puututtu riittävällä vakavuudella.

”Harvinainen tilanne”

Virolainen sanoo, että kaikesta huolimatta virkamiehillä ja asiaa hoitaneilla opettajilla on kaupunginhallituksen luottamus.

– Tällaiset tilanteet ovat hyvin harvinaisia. Keskustelimme tänään siitä, että meidän pitää saada samat menettelytavat kaikkiin Kaarinan kouluihin vastaavien tilanteiden varalta. On toimittava ammattimaisesti ja ripeästi.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja sanoo ymmärtävänsä, että vanhemmat ovat menettäneet luottamuksensa kouluun.

– Tilanne on todella murheellinen. Teemme kaiken mahdollisen, että koulusta tulee turvallinen lapsille.

Suosittelemme sinulle