Hyppää sisältöön

Myrsky sotki rovaniemeläisen voimakaksikon maailman vahvin -kisat: “Piti miettiä, onko sitä huomenna hengissä”

Rovaniemeläiset Jatta Sipola ja Tessa Salmela kisasivat Amerikassa Floridassa maailman vahvin nainen -kilpailuissa ensimmäisinä lappilaisina naisina.

Tessa Salmela ja Jatta Sipola (oik.) ovat palanneet Yhdysvalloista maailman vahvin nainen -kisoista. Pieni treeni on jo aloitettu tulevan kesän koitoksia varten. Kuva: Juha Mäntykenttä / Yle

Rovaniemeläiset voimanaiset eivät saaneet parastaan irti Yhdysvalloissa järjestetyissä Maailman vahvin nainen -kilpailuissa.

Jatta Sipolalle kisa oli tuloksellisesti pettymys. Tavoite oli päästä karsinnoista kymmenen parhaan joukkoon, mutta hän jäi toiseksi viimeiseksi alle 73 -kiloisten sarjassa

Tessa Salmela sen sijaan oli tyytyväisempi sijoitukseensa (28.).

– Valmentaja sanoi, että kun pääsee maailman kolmenkymmen parhaan joukkoon, niin se on hyvä..

Salmela on tulokseensa tyytyväinen. Alle 64 -kiloisten sarjan 33 naisen joukossa olivat myös maailman parhaat.,

Hirmumyrsky sotki suunnitelmat

Kisat käytiin 9.– 13. marraskuuta. Lappilaisnaiset lensivät kisapaikalle pari päivää ennen kisoja. Juuri kisojen aluksi Floridan rannikolle iski hirmumyrsky Nicole, mikä sotki naisten valmistautumisen.

Myrskyn jälkeen on poutasää. Lappilaiset voimanaiset Tessa Salmela ja Jatta Sipola (oik.) terasilla, josta hurrikaani vei puolet. Kuva: Jatta Sipolan kotialbumi

Hirmumyrskyn voima yllätti Lapin tuuliin tottuneet.

– Myrsky vei ajatusta muihin hommiin. Kisat eivät olleet hirmuisesti mielessä keskiviikkona ja torstaina, kun piti miettiä, onko sitä huomenna hengissä tai talo pystyssä.

Myrskyn voima oli jotain sellaista, mitä Tessa Salmela ei ollut koskaan kokenut.

– Pakko sanoa, että kyllä pelotti. En ole ennen ollut sellaisessa talossa, mistä lähtee seinästä palasia samaan aikaan, kun yrität nukkua. Aamulla keräsimme palasia pihalta, Salmela kertoo.

Hurrikaanin takia Maailman vahvin nainen -kilpailun kaksipäiväiseksi suunnitellut karsinnat päätettiin lopulta järjestää yksipäiväisenä, mikä vaikeutti kisaa. 14 tunnin päivä oli kova, ”hardcore-meininkiä”. Suoritusten välit olivat aika pitkiä, kun paikalla oli 400 urheilijaa.

– Lisäksi lajit muuttuivat sen verran, että painoja piti nostaa. Se ehkä kostautui itselle. Kyllähän se sijoitus kirpaisi, varsinkin karsintapäivän jälkeen oli paha mieli, mutta olen nyt kasvanut sen yli, Sipola kertoo.

Kokemus oli antoisa

Kisat olivat tuloksen kannalta pettymys, mutta kokemuksena erinomainen.

– Nyt tietää, millaista se tuolla maailmalla on. Tietää, että kun lähdetään, mitä tahansa voi tapahtua.

Sipolalla jäi nälkää osallistua Euroopan ja Suomen kisoihin, mutta Yhdysvaltojen suhteen tavoitteet ovat parin vuoden päässä.

Tessa Salmelalle jäi niin hyvä fiilis kisoista, että nälkää jäi valloittaa Amerikka uudestaankin, lähes samontein.

– Haluaisin lähteä ensi vuonna uudestaan ja näyttää mihin pystyn. Nyt en saanut tällä kisareissulla parasta itseään esille. Ehkä sen ensi vuonna saisi.

Suosittelemme sinulle