Hyppää sisältöön

Teräsyhtiö SSAB aloittaa muutosneuvottelut Hämeenlinnassa, Kankaanpäässä ja Pulkkilassa

Mahdollisia lomautuksia koskevien neuvottelujen piirissä on noin 300 henkeä. Neuvotteluiden taustalla on rakennusalan heikko asiakaskysyntä.

Neuvottelujen piirissä on Hämeenlinnassa noin 125 henkilöä. Arkistokuva. Kuva: SSAB Hämeenlinnan tehdas

SSAB käynnistää muutosneuvottelut Hämeenlinnassa, Kankaanpäässä ja Pulkkilassa ensisijaisesti rakennusalan heikon asiakaskysynnän takia. Mahdollisia lomautuksia koskevien neuvottelujen piirissä on noin 300 henkeä. Tuotantolaitokset ovat osa SSAB:n Euroopan-divisioonan Suomen liiketoimintayksikköä.

Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että liiketoimintayksikkö käynnistää muutosneuvottelut Hämeenlinnan sinkityslinjoilla 1 ja 2, maalauslinjalla ja näiden linjojen suorissa tukitoiminnoissa sekä Kankaanpään ja Pulkkilan tehtailla. Neuvotteluissa keskustellaan vaihtoehdoista, joilla pyritään sopeuttamaan toimintojen kustannusrakennetta ennustettavissa olevaa kysyntä- ja kuormitustilannetta vastaavaksi.

SSAB Europe -divisioonan Suomen liiketoimintayksikön johtaja Janne Pirttijoki kertoo, että markkinatilanne on heikentynyt kesästä lähtien. Tilanteen kohentumisesta ei myöskään näy merkkejä.

– Olemme jatkaneet aktiivisesti turvallisuuskoulutusohjelmaa ja huoltaneet laitteitamme, mutta heikon kysynnän jatkuessa joudumme nyt pohtimaan keinoja sopeuttaa toimintojamme vastaamaan olemassa olevaa kysyntää.

Neuvottelujen piirissä on Hämeenlinnassa noin 125 henkilöä sekä Kankaanpään ja Pulkkilan koko henkilöstö eli yhteensä noin 300 henkilöä. Neuvottelut saattavat johtaa enintään 90 päivän lomautuksiin. Kaikkiaan SSAB:n palveluksessa Suomessa on noin 4 700 henkilöä.

Suosittelemme sinulle