Hyppää sisältöön

Osa työntekijöistä on jo jättänyt sulkemisuhan alla olevan Rovaniemen Kodin Terran

Osuuskauppa Arinan aloittamat muutosneuvottelut päättyvät tiettävästi ensi viikolla.

Rovaniemen Kodin Terra aiotaan sulkea. Sama kohtalo on ollut myymälöillä muun muassa Jyväskylässä ja Lahdessa Kuva: Marko Melto / Yle

Sulkemisuhan alla olevan Rovaniemen Kodin Terran muutosneuvottelut ovat loppusuoralla. Arina kertoi viime kuussa aikovansa lopettaa myymälän ja aloitti neuvottelut henkilökunnan kanssa 17. lokakuuta.

Rovaniemen Terran luottamushenkilö Reetta Väänänen kertoo, että vakituisen henkilöstön määrä on jo vähentynyt liki puolella, kun osa on siirtynyt muualle. Tämä näkyy muun muassa noutohallin aukioloajan supistamisena.

Osa Terran työntekijöistä työskentelee jo nyt osin Prismassa. Heitä muutosneuvottelut eivät koske.

Kodin Terrassa oli muutosneuvotteluiden alkaessa noin 30 vakituista työntekijää.

Toiminta ollut tappiollista

Kodin Terroja on suljettu aiemmin myös muualla Suomessa, muun muassa Lahdessa ja Jyväskylässä. Arina on perustellut sulkemissuunnitelmaansa Rovaniemen myymälän tappiollisella liiketoiminnalla.

– Konseptia on vuosien varrella kehitetty aktiivisesti, mutta liiketoiminta ei ole saavuttanut minimikannattavuustavoitteita, Arinan toimialajohtaja Mikko Polso kommentoi lokakuussa.

Rovaniemen liike avattiin vuonna 2010, ja investointi maksoi Arinalle noin 13,5 miljoonaa euroa.

Jos myymälä suljetaan, se tapahtuu jo alkuvuodesta. Siinä tapauksessa työntekijöille pyritään tarjoamaan työtä Arinan muista toimipaikoista.

Suosittelemme sinulle