Hyppää sisältöön

Merivartiosto aloitti tutkinnan Baltic Princessin turmasta – tieto pudonneesta matkustajasta tuli viranomaisille neljän tunnin viiveellä

Laivalta pudonnutta henkilöä ei ole toistaiseksi löydetty. Tieto tutkinnan aloittamisesta tuli Tallinkille perjantaina, viestintäpäällikkö Marika Nöjd vahvistaa.

Arkistokuva Baltic Princess -aluksesta. Kuva: Peter Petrelius / Yle

Länsi-Suomen merivartiosto on aloittanut tutkinnan viikko sitten Baltic Princess -alukselta mereen pudonneen henkilön pelastamisoperaatiosta.

Turun rikostorjuntayksikön tutkinnanjohtaja Mika Laapio Länsi-Suomen merivartiostosta kertoo, että parhaillaan selvitetään tapahtumien kulkua laivalla.

– Merellä kun toimitaan, aluksen päällikkö vastaa kaikesta, mitä laivalla tapahtuu. Tässä nyt tutkitaan, onko pelastustoimet tehty asianmukaisesti, toteaa Laapio.

Laapio ei kuitenkaan halua suoraan täsmentää, koskeeko tutkinta Baltic Princess -aluksen kapteenin toimintaa.

– En halua tässä vaiheessa kommentoida asiaa, koska esitutkinta on vielä aivan alussa, Laapio sanoo.

Rikostorjuntayksikkö käy läpi muun muassa laivalta olevaa videomateriaalia.

– Tietoja kerätään nyt ja mahdollisesti jatketaan ihmisten haastatteluja ja kauulustelujakin. Sanoisin, että tammikuussa tämä juttu on tutkittu, sanoo Mika Laapio.

Ahvenanmerellä tehtiin viime viikon perjantaina laajoja etsintöjä mahdollisesti mereen pudonneen matkustajan löytämiseksi. Maarianhaminan merivartioston partiovene, päivystävä meripelastushelikopteri ja läheinen merivartioston vartiolaiva olivat mukana etsinnöissä.

Epäilty mereen joutuminen tapahtui yöllä kolmen aikaan. Meripelastuskeskus sai tiedon tapahtumasta aamuseitsemältä.

Myös Tallink vahvistaa tutkinnan alkaneen

Tallink Siljan viestintäpäällikkö Marika Nöjd sanoo Ylelle, että tieto tutkinnan aloittamisesta tuli varustamolle perjantaina.

– Myös laivan kapteeni on saanut tämän tiedon itselleen. Seuraavaksi asia etenee tutkinnan ja kuulustelujen kautta. Näiden tuloksia odotamme, Nöjd sanoo.

Nöjd kertoo, että kaikki onnettomuuteen liittyvä materiaali on luovutettu viranomaisille tutkintaa varten.

Vielä maanantaina Nöjd kertoi, ettei tietoa tutkinnan aloittamisesta Tallinkilla ollut. Tuolloin hän kertoi viiveen putoamisen ja pelastustöiden aloittamisen välillä selittyvän epätietoisuudella.

– Valvontakameran videomateriaalia käytiin läpi ja henkilöä etsittiin laivalta. Mitään havaintoa ei saatu, eikä ystävällä ollut tietoa, että henkilö olisi todella hypännyt, liukastunut tai pudonnut, Nöjd sanoi aikaisemmin.

Uutista päivitetty kello 11.57: lisätty Marika Nöjdin ja Mika Laapion haastattelut ja 12.50 Laapion uusia kommentteja.

Suosittelemme sinulle