Hyppää sisältöön

Haukiputaan lukio palkittiin innostamisesta liikkumiseen

Haukiputaan lukio on palkittu Vuoden Liikkuvana oppilaitoksena. Palkinnosta ovat päättäneet opetus- ja kulttuuriministeriö sekä opetushallitus.

Haukiputaan lukio Oulusta ja Savon koulutuskuntayhtymä Sakky palkittiin Vuoden Liikkuvina oppilaitoksina.

Perusteluna on se, että Haukiputaan lukiossa panostetaan sekä opiskelijoiden että henkilökunnan hyvinvointiin. Lukiossa panostetaan toiminnalliseen opettamiseen. Koulun tavoitteisiin on kirjattu muun muassa toiminnallisen opetuksen kehittäminen ja ylläpitäminen.

Toiminnalliset oppitunnit näkyvät koulun arjessa, ja opiskelijoilta on saatu myönteistä palautetta liikkuvista ja toiminnallisista oppitunneista. Koulun kolme eri oppiaineiden opettajaa ovat mukana Liikkuvat oppitunnit lukiossa -hankkeessa, jossa kehitetään uusia toiminnallisia oppitunteja.

– On mielekästä huomata opiskelijoiden ilo ja motivoituminen aiheeseen. Opiskelijat ovat paremmin läsnä toiminnallisilla oppitunneilla, opettaja Kirsi Nissilä kertoo.

Hän kertoo, että myös liikuntatutor-toiminta on jalkautunut hyvin koulun arkeen. Opiskelijoita osallistetaan ideoimaan ja toteuttamaan liikuntatuokioita oppitunneille, välitunneille ja koko koulun liikuntatapahtumiin. Opiskelijoilta kysytään palautetta ja kehittämisideoita toiminnallisista oppitunneista. Opiskelijat tekevät itse aloitteita tapahtumien ja turnauksien järjestämisestä.

Liikkuvat-palkinnoilla palkittiin tänä vuonna kolme oppilaitosta.

Vuoden Liikkuva varhaiskasvatus -yksiköksi nimettiin: Pöljän päiväkoti Siilinjärveltä sekä Keskustan päiväkoti Kouvolasta. Vuoden Liikkuviksi kouluiksi nimettiin Huhtasuon yhtenäiskoulu Jyväskylästä ja Ihalan koulu Raisiosta.

Vuoden Liikkuva opiskelu -oppilaitokseksi nimettiin Haukiputaan lukion lisäksi myös Savon koulutuskuntayhtymä Sakky.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle