Hyppää sisältöön

Alle 25-vuotiaiden työttömyys laskee Etelä-Savossa – myös työttömyyden kausivaihtelu on tänä syksynä tavallista vähäisempää

Alle 25-vuotiaiden työttömyysprosentti lähestyy maakunnassa koko maan tasoa. Etelä-Savon yleinen työttömyysaste on 8,9 prosenttia.

Kaksi henkilöä töissä.
Kausivaihtelu näkyy työttömyydessä. Esimerkiksi naisten tyttömyys kasvaa usein kesäisin, miesten puolestaan syksyisin. Arkistokuva. Kuva: Silja Viitala / Yle
Riina Mäentausta
Avaa Yle-sovelluksessa

Etelä-Savossa nuorten aikuisten työttömyys on vahvassa laskusuunnassa.

Lokakuun 2022 lopussa maakunnassa oli alle 25-vuotiaita työttömiä noin 500 , mikä on 15 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Etelä-Savossa alle 25-vuotiaiden aikuisten työttömyysprosentti on nyt 11 prosenttia. Se on vähän korkeampi kuin maassa keskimäärin. Koko maassa alle 25-vuotiaiden työttömyysprosentti on 10 prosenttia.

Myös pitkäaikaistyöttömien määrä on Etelä-Savossa laskenut selvästi. Heitä on 14 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Kaikkiaan työttömiä oli Etelä-Savossa viime kuun lopussa noin 5000, eli noin kymmenen prosenttia vuodentakaista vähemmän.

Etelä-Savossa työttömyysaste on 8,9 prosenttia, eli lähellä koko maan 8,8 prosentin työttömyysastetta.

Syyskuusta lokakuuhun työttömien määrä nousi hieman. Etelä-Savon ELY-keskuksesta kerrotaan, että nousu on kuitenkin ollut varsin pieni, mikä vaikuttaa hyvältä työllisyystilanteen kehittymisen kannalta.

Syksyllä työttömyystilastoissa ilmeneee usein nousua, kun kausityö miesvaltaisilla aloilla, esimerkiksi rakennusalalla, loppuu. Naisten työttömyys puolestaan nousee tavallisesti kesäisin, mitä selittävät esimerkiksi määräaikaisten työsuhteiden päättyminen opetusalalla ja koulujen laitoskeittiöissä.

Miesten työttömyysprosentti on Etelä-Savossa nyt 13 ja naisten 11 prosenttia.

Tänä syksynä työttömyyden kausivaihtelu on ollut kuitenkin merkillepantavan vähäistä.

Suosittelemme