Hyppää sisältöön

Bittium sopi erikoisradioiden toimittamisesta puolustusvoimille

Puolustusvoimien tilaamat uudet kenttäradiot ovat ohjelmistoradioita ja niillä korvataan vaiheittain nykyisin käytössä olevia analogisia kenttäradioita.

Taktinen Bittium Tough SDR -radiojärjestelmä koostuu sotilaiden käyttöön tarkoitetusta Bittium Tough SDR Handheld -radiosta ja ajoneuvoihin asennettavasta Bittium Tough SDR Vehicular -radiosta. Kuva: Bittium Oyj

Puolustusvoimat hankkii lisää kotimaisia kenttäradioita oululaiselta Bittium Wireless oy:ltä. Radiot ovat lähi- ja ajoneuvoradioita. Lisäksi hankitaan radioiden varusteita.

Uudet kenttäradiot ovat ohjelmistoradioita ja niillä korvataan vaiheittain nykyisin käytössä olevia analogisia kenttäradioita.

– Hankinta tukee ohjelmistoradioteknologian kotimaisen kehitystyön jatkamista ja radioiden sovittamista osaksi Maavoimien M18-johtamisjärjestelmää sekä Puolustusvoimien radioperhettä, kertoo viestitarkastaja eversti Antti Tunkkari Maavoimien esikunnasta.

– Hankinnalla varmistetaan myös kenttäradioiden kehitystyön jatkaminen ja käytettävyys sekä käytön laajentaminen kaikissa puolustushaaroissa ja Pääesikunnan alaisissa laitoksissa, hän sanoo.

Taktisten Bittium Tough SDR -radioiden järjestelmässä on yksittäisten sotilaiden käyttöön tarkoitettuja Bittium Tough SDR Handheld -radiota ja ajoneuvoihin asennettavia Bittium Tough SDR Vehicular -radiota. Radioiden avulla puolustusvoimat pystyy tuottamaan ja jakamaan reaaliaikaista tilannekuvaa koko organisaatiolle.

Nyt julkistettu kauppa on jatkoa vuonna 2018 tehdylle hankinnalle ja sillä lunastetaan tuolloin tehdyn sopimuksen lisähankintavarausta.

Hankinnan arvonlisäverollinen kokonaisarvo on noin 5,3 miljoonaa euroa ja sen työllistävä vaikutus kotimaassa on noin kymmenen henkilötyövuotta.

Uusien kenttäradioiden toimitukset alkavat tämän vuoden lopulla.

Suosittelemme sinulle