Hyppää sisältöön

Korona-ajan venyminen palkittiin Ranualla – kunnan työntekijät pääsevät vuoden ajan ilmaiseksi eläinpuistoon

Kunnassa on noin 300 työntekijää. Kunnanjohtaja Tuomas Aikkila on jo saanut kausikortti-ideasta hyvää palautetta.

Ranuan eläinpuiston tunturipöllö kesämaisemassa. Kuva: Raimo Torikka / Yle

Ranuan kunta on päättänyt palkita kaikki kunnan työntekijät korona-ajan venymisestä lahjoittamalla heille kausikortin Ranuan eläinpuistoon.

Kunnanjohtaja Tuomas Aikkilan mukaan kaikki maanantaina kunnan palveluksessa olleet työntekijät saavat kausikortin. Siten myös kaikki vuoden alusta Lapin hyvinvointialueelle siirtyvät työntekijät pääsevät vierailemaan Ranuan eläinpuistossa joulukuun alusta ensi vuoden loppuun saakka.

Aikkila kertoo, että kunnassa on noin 300 työntekijää, joiden keski-ikä on 47,7 vuotta. Kausikortti on henkilökohtainen, eli sitä ei voi lainata esimerkiksi omalle lapselle.

Aikkilan mukaan palkintoa mietittiin muutaman henkilön kesken. Palautettakin on jo tullut, hän sanoo.

– Kyllä siitä on kiitosta tullut, hän toteaa.

Ranuan eläinpuisto on seudun suurin vierailukohde, jossa asuu noin 50 pohjoista ja arktista eläinlajia ja hieman yli 150 eläinyksilöä. Puistossa voi nähdä esimerkiksi manulin eli aasialaisen arokissan, vuorisuden eli dholen sekä Suomen ainoan jääkarhun.

Ranuan eläinpuiston eläinlajeista esimerkiksi jääkarhut, sudet ja ahmat sekä tunturipöllö kuuluvat suojeluohjelmaan, jossa seurataan tarkkaan, minkä yksilöiden tulisi lisääntyä keskenään ja minkä yksilöiden tulisi muuttaa toiseen eläintarhaan. Tavoitteena on ylläpitää lajille sopivan kokoista, geneettisesti mahdollisimman monimuotoista kantaa.

Lue lisää Lapin uutisia. Kuuntele ja katsele sisältöjämme Yle Areenassa.

Suosittelemme sinulle