Hyppää sisältöön

Los Angelesin puolustaja ja maalivahti estivät Kaapo Kakon kahden maalin illan ilmiömäisellä reagoinnilla: ”En ole ikinä nähnyt vastaavaa”

NHL-yön molemmissa otteluissa nähtiin suomalaismaalit. NY Rangersin Kaapo Kakko ja Buffalo Sabresin Henri Jokiharju onnistuivat maalinteossa.

Kakko survoi NY Rangersin johtoon, Jokiharju teki kauden avausmaalinsa.

New York Rangersin suomalaishyökkääjä Kaapo Kakko oli mainiossa vireessä, kun Rangers haki Los Angeles Kingsistä 5–3-voiton jääkiekkoliiga NHL:ssä.

Kakko oli ottelussa siellä, missä tapahtui ja pääsi useaan otteeseen kelpo maalipaikoille. Toisen erän lopulla Kakko, 21, tyrkkäsi kiekon verkkoon maalin edestä. Maali oli maailmanmestarihyökkääjälle kauden neljäs.

Kakko oli vähällä tehdä toisenkin maalin ottelun päätöserässä. Kingsin puolustaja Alexander Edler ja maalivahti Cal Petersen onnistuivat kuitenkin pysäyttämään täpärästi Kakon laukauksen.

– En ole ikinä nähnyt vastaavaa. Uskoisin, että Cal Petersen vietti enemmän aikaa maaliviivan takana kuin edessä. Uskomatonta, ottelun amerikkalaisselostajat hämmästelivät.

Selostajat tulkitsivat tilanteen Petersenin torjunnaksi, mutta hidastuskuvasta selviää, että kiekko osui ensin Edlerin hanskaan ja vasta siitä Petersenin hyppysiin.

Katso Kakon maali ja Los Angelesin viime hetken pelastus jutun pääkuvana olevalta videolta.

Myös toinen vuoden 2019 maailmanmestari onnistui maalinteossa yön NHL-otteluissa. Suomalaispuolustaja Henri Jokiharju teki kauden ensimmäisen maalinsa, kun hänen edustamansa Buffalo Sabres katkaisi kahdeksan ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa tyylillä. Buffalo voitti Montreal Canadiensin vieraskaukalossa maalein 7–2.

Jokiharju viimeisteli Buffalon 5–2-maalin Alex Tuchin syötöstä ottelun päätöserässä. Edellisen NHL-maalinsa hän teki helmikuussa.

Toisen syöttöpisteen Jokiharjun maaliin kirjauttanut Buffalon kanadalaishyökkääjä Jeff Skinner kahmi ottelussa tehopisteet 2+3.

Jokiharju oli hiljattain miltei kuukauden sivussa saatuaan kiekon kasvoihinsa lokakuussa. Viime viikolla pelikuntoon toipuneelle Jokiharjulle viime yön ottelu oli kauden kahdeksas.

NHL-yön tulokset

Montreal – Buffalo 2–7

(Jokiharju 5–2 43.48)

Los Angeles – NY Rangers 3–5

(Kakko 3–2 38.44)

NHL-tilastot teksti-tv:n sivuilla 235–238.

Juttua päivitetty kello 9.07: Korjattu, että kiekko osui ensin Alexander Edlerin hanskaan ja vasta sen jälkeen maalivahti Cal Peterseniin.

Suosittelemme sinulle