Hyppää sisältöön

Kanta-Häme ei tarjoa neljättä koronarokotusta terveille alle 60-vuotiaille

STM:n suositus laajensi koronarokotusten tarjoamista niin, että kunnat – ja vuodenvaihteen jälkeen hyvinvointialueet – voivat itse päättää, tarjoavatko ne tehosterokotuksia kaikenikäisille.

Sosiaali- ja terveysministeriö on lähettänyt tehosterokotuksista kunnille ohjauskirjeen rokotusten jakelusta ja toteutuksesta. Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

Kanta-Hämeessä ei laajenneta koronan tehosterokotusten tarjoamista. Sosiaali- ja terveysministeriö on linjannut, että kunnat voivat itse päättää annetaanko koronan tehosterokotteita kaikenikäisille.

STM:n ohjauskirje on saapunut myös Kanta-Hämeen maakunnalliselle rokotustyöryhmälle, mutta Kanta-Hämeessä aiotaan edelleen rokottaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen linjauksen mukaan.

THL suosittelee riskiryhmien lisäksi neljättä rokotusta 60 vuotta täyttäneille ja syksyn tehosterokotuksia 65 vuotta täyttäneille.

Kanta-Hämeen rokotusvastaavat kertoivat aiemmin tässä kuussa, että henkilöstö on kiinni jo tämänhetkisissä korona- ja influenssarokotuksissa. Jos tehosterokotuksia olisi laajennettu koskemaan kaikkia, olisi resursseja ollut tarjolla aikaisintaan joulukuussa.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle