Hyppää sisältöön

Haukiputaan Virpiniemessä aiotaan aloittaa ulkoilualueiden kunnostus ensi vuonna – alkusysäys suuremmille suunnitelmille

Alueelle kaavaillaan huippu-urheilun ja valmennuksen keskittymää. Oulun sivistys- ja kulttuurilautakunta merkisti tiedoksi Virpiniemen uuden kehittämissuunnitelman, se etenee kaupunginhallitukseen.

Virpiniemi
Oulun Haukiputaan Virpiniemi kuvattuna ilmasta maaliskuussa 2021. Kuva: Paulus Markkula / Yle
Hanna Holopainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Oulun kaupunki alkaa pohjustaa Haukiputaan Virpiniemen kehittämistä yhä laajemmaksi urheilu-, liikunta- ja hyvinvointikeskukseksi.

Kaupunki aikoo nimittäin aloittaa Virpiniemen ulkoilualueiden kunnostuksen jo ensi vuonna.

Lähivuosien aikana suunnitelmissa on kohentaa paitsi Virpiniemen ulkoilu- ja luontoreitistöä myös retkeilyalueita. Lisäksi kaupunki tekee suunnitelmat ympäristörakenteista tapahtuma- ja kilpailualueita varten.

Virpiniemestä halutaan rakentaa Pohjois-Suomen huippu-urheilun ja valmennuksen keskittymä. Vuoteen 2035 mennessä Virpiniemi olisi myös yhä laajempi liikunta- ja hyvinvointipalvelujen keskus, jolla olisi kävijöitä nykyistä enemmän.

Business Oulun asiakkuuspäällikkö Jyrki Kemppainen arvioi, että lähivuosien parannukset voivat osaltaan houkutella Virpiniemeen uusia investoijia. Oma osansa tässä on myös Oulun kaupungin kaavoituksella ja tontinluovutuksilla.

Rahaa suunniteltu jo kaupungin budjettiin

Oulun sivistys- ja kulttuurilautakunta merkitsi tiistaisessa kokouksessaan tiedoksi Virpiniemen kehittämissuunnitelman vietäväksi kaupunginhallitukselle.

Lautakunta olisi saamassa Oulun ensi vuoden budjettiin alueen suunnittelu- ja investointityöhön noin 215 000 euroa sekä alueen alueisännöintipalvelujen hankintaan ja muihin kuluihin yhteensä 90 000 euroa.

Vuosina 2024–2025 kehittämisrahaa on suunniteltu varattavan yhteensä muutamia satoja tuhansia euroja kumpanakin vuonna.

Myös Oulun kaupungin yhdyskuntalautakunta käsittelee näkemystään Fitness Median laatimaan kehittämissuunnitelmaan, samoin Business Oulun liikelaitoksen johtokunta.

– Kaupunginhallituksen käsiteltäväksi Virpinimen kehittämissuunnitelman on tarkoitus päätyä kokonaisuudessaan ensi vuoden alkupuolella, Jyrki Kemppainen kertoo.

Virpiniemeen on laadittu jo useita kehittämissuunnitelmia viimeisen viidentoista vuoden aikana, mutta eri syistä niiden toteuttaminen ei ole onnistunut.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Aiheesta voi keskustella torstaihin 24. marraskuuta kello 23 asti.

Suosittelemme