Hyppää sisältöön

Ammattiopisto Tredu aikoo pysyä Virroilla, mutta uudet tilat tarvitaan – myös lukio joutunee muuttamaan

Nykyiset toimitilat ovat jo sen verran huonossa kunnossa, että korjaus ei tällä tietämällä kannata. Ammattiopisto jatkaa uuden paikan etsimistä yhdessä Virtain kaupungin kanssa.

Kuva: Jouni Tanninen / Yle

Ammattiopisto Tredu tuskin pystyy jatkamaan nykyisissä tiloissa Virroilla. Tarveselvitys vahvistaa, että remonttiin ei kannata nykyisillä opiskelijamäärillä ryhtyä.

Ammattiopisto aikoo pysyä Virroilla, josta se etsii uusia tiloja. Neliömetrejä tarvitaan vähemmän kuin tähän asti. Tredu myös laajentaa työssä oppimista.

Tredu ja Virtain lukio toimivat samassa kiinteistössä. Lukiokaan ei voi näillä näkymillä jäädä taloon, jos Tredu lähtee siitä. Tämä voi tapahtua esimerkiksi vuonna 2025.

Lukio toimii jo nyt osittain naapurissa uudessa yhtenäiskoulussa, josta saattaa järjestyä lisää tilaa. Jos se onnistuu, Virroille syntyy yhtenäinen koulu, jossa opiskellaan eskarista ylioppilastodistukseen. Toisen asteen kampus sitä vastoin purkautuu.

Tredussa ei pidetä katastrofina vanhoista tiloista luopumista. Jo muutamia vuosia koulutusta on muokattu työpainotteiseen suuntaan. Monet opiskelevat mieluummin työssä kuin luokassa. Tuleva työpaikkakin voi löytyä jo tässä vaiheessa.

Etäopiskelu on toinen vastaus koulutilojen pienentymiseen. Kaikille se ei välttämättä sovi. Asiasta on kuitenkin saatu kokemusta koronarajoitusten aikana. Yksi keskeinen anti on, että jokaisen opiskelijan kanssa on syytä yhdessä keskustella sopivan laatuinen opinpolku.

Tampereen kaupungin elinvoima- ja osaamislautakunta päätti torstaina 23. marraskuuta, että Virtain toimipisteen nykyisten vuokratilojen perusparannuksen hankesuunnittelua ei aloiteta.

Lisää Pirkanmaan uutisia Ylen nettisivuilla ja Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä vinkki tampere@yle.fi.

Suosittelemme sinulle