Hyppää sisältöön

Kemi on laittanut myyntiin teatterin käytössä vuoden loppuun asti olevan Tullimakasiinin

Kemi on laittanut Tullimakasiinin myyntiin, koska kaupungilla ei ole sille omaa tarvetta. Kaupunki on linjannut tilojensa säilyttämisestä, myymisestä tai purkamisesta vuonna 2018.

Kemin kaupunginteatteri on käyttänyt Tullimakasiinia esimerkiksi esitystilana. Kuva: Jenni Mehtonen / Yle

Kemin kaupunki on laittanut myyntiin sisäsatamassa sijaitsevan Tullimakasiinin.

Rakennus on Kemin kaupunginteatterin käytössä vuoden loppuun asti.

Kaupunginarkkitehti Kaisa-Mari Immonen kertoo, että myyntiin laittaminen perustuu kaupunginvaltuuston joulukuussa 2018 hyväksymään tilatyöryhmän raporttiin. Siinä on esimerkiksi listattu rakennukset, jotka ehdotetaan laitettavaksi myyntiin, jos niille ei ole kaupungin omaa käyttöä.

– Kaupunginteatteri on irtisanonut vuokrasopimuksen jo kesällä ja sopimuksessa on puolen vuoden irtisanomisaika, Immonen kertoo.

Tullimakasiinissa on työskennellyt teatterin hallintoa ja lisäksi siellä on myyty pääsylippuja ja järjestetty esityksiä.

Tullimakasiinia myydään lehti-ilmoituksella ja verkossa

Kaupungin myynti-ilmoitus julkaistiin paikallisessa lehdessä tiistaina. Immonen kertoo, että rakennusta on myyty jo aiemmin kaupungin nettisivuilla.

– Kyselyitä on ollut jonkin verran, Immonen sanoo.

Tullimakasiinista jätettävien tarjousten on oltava perillä viimeistään 9. joulukuuta kello 12 mennessä.

Kaupunginteatterin toiminnan on tarkoitus siirtyä Meri-Lapin Teatteriyhdistykselle ensi vuoden alusta alkaen eikä yhdistys tarvitse Tullimakasiinia, koska teatterin on suunniteltu jatkuvan niin sanotussa Pankin talossa.

Tosin Pankinkaan tiloja ei ole remontoitu, eikä yhdistyksellä ole varaa remontoida niitä. Teatteritoiminnan jatkuminen Kemissä onkin vaakalaudalla, jos kaupunki ei rahoita remonttia.

Voit keskustella aiheesta Yle-tunnuksella 24.11. klo 23 saakka

Lue lisää Lapin uutisia. Kuuntele ja katsele sisältöjämme Yle Areenassa.

Suosittelemme sinulle