Hyppää sisältöön

Uutta tuulivoimaa suunnitellaan Sieviin ja Utajärvelle

Metsähallitus suunnittelee tuulivoimapuistoa Sieviin ja OX2 Finland Oy Utajärvelle. Molempiin on tulossa kymmeniä tuulimyllyjä.

Pohjois-Pohjanmaa on maan merkittävintä tuulivoima-aluetta ja maakunnan tavoitteena on edelleen lisätä uusiutuvan energian tuotantoa. Kuva: Linnea de la Chapelle / Yle

Sievin kunta on hyväksynyt Metsähallituksen kaavoitusaloitteen Vääräjoen tuulivoimapuistosta. Suunniteltu tuulivoimapuisto sijoittuisi kunnan eteläosaan Vääräjoen molemmin puolin ja alustavasti sinne on suunniteltu tuulivoimapuisto, jossa olisi 25 – 50 tuulivoimalaa.

Metsähallituksen mukaan alueen itäpuolella olevan Maasydänjärven alue ja valtakunnallisesti arvokkaat maisema-alueet otetaan huomioon suunnittelussa.

OX2 Finland Oy suunnittelee puolestaan Utajärven Tornikankaan alueelle tuulivoimapuistoa. Alue sijaitsee noin viisitoista kilometriä Utajärven keskustan itäpuolella. Paikalle suunnitellaan 24 – 44 tuulivoimalaa.

Utajärven hankkeen ympäristövaikutusten arviointi on käynnistymässä. Hanketta koskeva yleisötilaisuus järjestetään joulukuun puolessa välissä Utajärven koululla.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle