Hyppää sisältöön

Hyrynsalmella ollaan huolissaan päihteiden käytöstä: kunnanjohtaja kertoo, että ihmiset kokevat tietyt tilanteet uhkaaviksi

Kuntalaiset ovat tuoneet ilmi havaintoja käyttäjistä ja käyttöön liittyvistä lieveilmiöistä. Aihetta on käsitelty muun muassa sosiaalisessa mediassa ja paikallislehdissä loppusyksyn aikana.

Tiekyltti Hyrynsalmella.
Kuva Hyrynsalmelta talvelta 2020. Kuva: Elisa Kinnunen / Yle
Tanja Heikkonen,
Sanna Kähkönen
Avaa Yle-sovelluksessa

Hyrynsalmelaiset ovat ilmaisseet huoltaan kunnan päihdetilanteesta ja erityisesti huumeiden käytöstä. Kuntalaiset ovat tuoneet ilmi havaintoja käyttäjistä ja käyttöön liittyvistä lieveilmiöistä. Aihetta on käsitelty muun muassa sosiaalisessa mediassa ja paikallislehdissä loppusyksyn aikana.

Hyrynsalmen kunta toi myös nyt omalla Facebook-tilillään asian keskusteluun.

– Näkyy aika avoimesti päihteiden käyttöä ja voi olla häiriökäyttäytymistä. Ihmiset kokevat uhkaavaksi joitakin tilanteita. Mitään vakavampaa ei ole sattunut. On hyvin pienestä ryhmästä kysymys, kunnanjohtaja Heimo Keränen summaa.

Hyrynsalmen kunnasta kerrotaan, että kuntalaisten huoli on ymmärrettävä. Runsas päihteiden käyttö ja päihderiippuvuus voivat heikentää henkilön terveyttä ja toimintakykyä sekä vaikeuttaa arkielämän sujuvuutta ja ihmissuhteita. Nämä haitat heijastuvat myös lähiympäristöön ja paikalliseen yhteisöön.

Hyrynsalmen kunnassa ilmiötä seurataan ja siihen puututaan tarvittaessa.

– Ei ole mitään erityisempää syytä huoleen, Keränen summaa.

Aiheesta voi keskustella perjantaihin 25. marraskuuta kello 23:een asti.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme