Hyppää sisältöön

Kerrostalossa syttyi palo Jyväskylän keskustassa – asukkaita evakuoitiin huoneistoistaan

Keski-Suomen pelastuslaitos sai hälytyksen huoneistopalosta aikaisin torstai-aamuna. Vielä ei tiedetä, milloin asukkaat pääsevät palaamaan kohteihinsa.

Pelastuslaitoksen hälytysajoneuvoja Kauppakadulla Jyväskylässä.
Ihmisiä evakuoitiin pois kerrostalosta porraskäytävän ja parvekkeiden kautta. Kuva: Joni Pakarinen
Kaisa Uusi-Kraapo
Avaa Yle-sovelluksessa

Jyväskylän keskustassa syttyi kerrostalohuoneistossa tulipalo tänään aikaisin aamulla osoitteessa Kauppakatu 19. Sammutus ja pelastustoimet päättyivät klo 7 aikaan.

Palo ei päässyt leviämään neljännen kerroksen asuinhuoneistosta, mutta savu levisi porraskäytävään sekä ylemmissä kerroksissa oleviin huoneistoihin.

Välitön hengenvaara oli ainoastaan huoneistossa, jossa tulipalo syttyi. Pelastuslaitos evakuoi kolme henkilöä viidennestä ja kuudennesta kerroksesta porraskäytävän kautta sekä nostolava-ajoneuvolla parvekkeiden kautta.

Palanut huoneisto kärsi merkittäviä palon, savun ja sammutusveden aiheuttamia vahinkoja. Savuisten huoneistojen jälkivahingontorjunta on aloitettu.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Aaro Lampisen mukaan asukkaat eivät ole päässeet palaamaan asuntoihinsa.

– Vielä ei tiedetä, joudutaanko asukkaita majoittamaan pidemmän aikaa muualla vai pääsevätkö he kotiutumaan tuuletuksen jälkeen.

Jälkivahingontorjuntaliike, kiinteistönhoito ja isännöitsijä ovat paikalla ja tiedottavat asukkaita tilanteesta.

Pelastuslaitos sai hälytyksen keskisuuresta rakennuspalosta neljän aikaan aamulla. Poliisi ja pelastuslaitoksen palontutkinta alkavat selvittää palon syttymissyytä.

Paikalle hälytettiin 8 pelastuslaitoksen yksikköä, useita poliisin ja ensihoidon yksiköitä sekä sosiaali- ja kriisipäivystys.

Onnettomuuden jatkotiedottamisesta vastaa poliisi.

Uutista päivitetty kauttaaltaan 24.11.2022 klo 7.12, kun tapahtuneesta saatiin lisää tietoa.

Suosittelemme