Hyppää sisältöön

Joku vei hiihtoseuralta 30 000 euron edestä suksia, voiteita ja huoltokalustoa: poliisi keskeytti tutkinnan

Poliisilla ei ole tietoa epäillyistä tai johtolankoja jatkotutkimukselle, Vantaan Hiihtoseuran tiedotteessa kerrotaan.

Vantaan hiihtoseuralta varastettuja suksia
Varkaiden matkaan lähti muun muassa näitä lasten suksia, jotka on nimetty tunnettujen hiihtäjien mukaan. Kuva: Vantaan Hiihtoseura
Rosa Lehtokari
Avaa Yle-sovelluksessa

Itä-Uudenmaan poliisi on keskeyttänyt Vantaan Hiihtoseuran suksivarkauden tutkinnan.

Varkaat veivät hiihtoseuran voitelu- ja suksikonteista Vantaan Hakunilasta noin 30 000 euron arvosta suksia, voiteita ja huoltokalustoa syyskuussa.

Osa arvokkaista kilpasuksista oli tarkoitettu lasten ja nuorten yhteiskäyttöön.

Vantaan Hiihtoseuran mukaan tapausta tutkittiin törkeänä varkautena. Poliisilla ei ole tietoa epäillyistä tai johtolankoja tutkinnan jatkamiselle.

– Kaikki uusi tieto, joka voi edistää selviämistä, käynnistää tutkinnan uudelleenavauksen, poliisipäällikkö Ilkka Koskimäki kertoo hiihtoseuran tiedotteessa.

Rikoksesta huolimatta seuran toimintaa on voitu jatkaa keskeytyksettä.

Hiihtoseura käynnisti tapauksen jälkeen varainkeruun, jolla kerätään rahaa uuteen kalustoon talven kautta varten. Keräys jatkuu vuodenvaihteeseen.

Tähän mennessä tukea on tullut yrityksiltä ja yhteisöiltä 11 200 euroa ja yksityishenkilöiltä parituhatta euroa. Lisäksi Vantaan Hiihtoseura on saanut lahjoituksina muutamia suksia, tiedotteessa kerrotaan.

– Olemme kiitollisia kaikille pulaan joutuneen seuramme auttajille, seuran puheenjohtaja Jussi Eronen sanoo.

Hiihtoseuralta varastettuja suksia voi tunnistaa siitä, että ne on nimetty huippuhiihtäjien mukaan, kuten Iivo 544 ja Aikku 107.

Tussilla kirjoitettu hiihtäjän nimi on voitu pyyhkiä varkaiden toimesta pois. Mikäli käytettyjen suksien kyljestä löytyvää sarjanumeroa on yritetty poistaa, tulee suksikaupoilla liikkuvan olla varuillaan.

Enemmän aiheesta:

Varkaat veivät lasten käyttöön varatut sukset Vantaalla – tarkkana nettiostoksilla, hiihtovälineet tunnistaa huippuhiihtäjien nimistä

Suosittelemme