Hyppää sisältöön

Riihimäen uimahalliin tulee uusi poreallas, iso liukumäki ja lämmin ulkoallas – remontti käynnistyy helmikuussa

Lähes 16 miljoonaa euroa maksavassa perusparannuksessa uusitaan uimahallin tekniikka ja pinnat, parannetaan esteettömyyttä ja tehdään hallista kylpylämäisempi.

Riihimäen uimahallin nykyinen matkauintiallas, opetusallas, vesijumppa-allas ja lasten kahluuallas jäävät remontissa paikoilleen. Kuva: Tiina Kokko / Yle

Riihimäen uimahallin remontti alkaa helmikuussa. Kaupunki sulkee uimahallin 1. helmikuuta 2023, ja se on kiinni perusparannuksen ajan noin puolitoista vuotta.

Urakassa uusitaan uimahallin tekniikka ja pinnat. Käyttäjille on luvassa myös uutuuksia. Allastiloihin tulee noin 50-metrinen liukumäki, poreallas ja kylmäallas.

– Tarkoitus on rakentaa myös täysin uusi lämminvesiallas, joka on ulkoilmassa. Sinne tulee omat vesihierontapisteet ja porepenkit. Kokonaisuudessaan hieno lisä, joka tuo myös kylpylämäisyyttä tähän uimahalliin, kuvailee Riihimäen vs. liikuntapäällikkö Markus Rantsi.

Havainnekuva näyttää, miten uusi liukumäki asettuu uimahalliin. Kuva: Riihimäen kaupunki

Puku- ja pesutiloja sekä tilaussaunaa kohennetaan. Tilaussaunan yhteyteen tulee nostopohja-allas, jonka syvyyttä voi säätää tarpeen mukaan.

Liikuntaesteisiä ja muita erityisryhmiä varten rakennetaan allastasolle oma pukuhuone ja pesutila saunoineen. Uimalan hissi siirretään, ja jatkossa hissillä pääsee myös maauimalan tasolle, jonne rakennetaan kesäkäyttöä varten oma sauna.

Porttijärjestelmää kehitetään niin, että jatkossa porteista kuljetaan rannekkeella, jolla lukitaan myös pukukaapit. Kuntosalia laajennetaan ja se kalustetaan uudestaan. Sähköisten ilmoitustaulujen määrää lisätään.

Perusparannuksen suunnittelu valmistuu vuoden 2022 loppuun mennessä, ja sen jälkeen urakka päästään kilpailuttamaan. Kaupunki arvioi koko remontin maksavan noin 15,9 miljoonaa euroa. Summasta on budjetoitu ensi vuodelle 8,5 miljoonaa euroa.

Maauimalan käyttökautta pidennetään uimahalliremontin aikana.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle