Hyppää sisältöön

Kolme harrastajateatteria kisailee improvisaation herruudesta – tapahtumaa voi seurata ilmaiseksi Mikkelin kävelykadulla torstai-iltana

Improvisaatiokilpailua voi seurata ilmaiseksi Mikkelin kävelykadulla tai verkon välityksellä. Tapahtuma alkaa klo 19.

Improtapahtuman aikana valaistaan Mikkelin poliisilaitos ja kauppakeskus Akseli. Kuva: Teatteriravintola Ilo

Mikkelin kävelykadulla pääsee seuraamaan torstai-iltana paikallisten harrastajateattereiden välistä improvisaatiokilpailua.

Kilpailu järjestetään Teatteriravintola Ilon tiloissa, mutta sitä voi seurata myös valkokankaalta, joka on pystytetty ravintolan edustalla olevalle terassille. Verkon välityksellä tapahtumaa voi seurata myös kotisohvalta.

Tiilia Taalia tallallaa -kisan henkeen kuuluu, että paikalla oleva yleisö voi äänestää omaa suosikkiaan.

Osana tapahtumaa on valosuunnittelija Elisa Hillgen luoma installaatio, joka valaisee kauppakeskus Akselin ja Mikkelin poliisilaitoksen.

”Moka on lahja taivaasta”

Tapahtumassa esiintyy kolme eteläsavolaista harrastajateatteria, Mikkelin Revyyteatteri, Häthättää ja OUTS. Heidät valittiin mukaan avoimen haun kautta.

Marraskuun alussa ryhmät osallistuivat Stella Polariksen näyttelijä Teijo Elorannan pitämään improkoulutukseen. Improvisaatio on tuttua myös Teatteriravintola Ilon yrittäjälle, näyttelijä Pauliina Hukkaselle, joka juontaa illan tapahtuman.

– Improssa on sellainen slogan, että moka on lahja taivaasta. Improssa ei voi tehdä väärin. Siinä on tietyt lainalaisuudet, joita noudatetaan: toista ei saa torjua, vaan pitää olla aina positiivinen ja sanoa kyllä. Jos torjuu toisen, niin se tyssää siihen ja toinen joutuu pulaan, Hukkanen kuvaa.

Korjaus 24.11.2022 klo 12.26: Tapahtumassa esiintyvät harrastajateatterit ovat eteläsavolaisia, eivät mikkeliläisiä, kuten jutussa aiemmin kerrottiin.

Suosittelemme sinulle