Hyppää sisältöön

Toinen Turun Majakkarannan puukotuksesta epäilty alaikäinen poika oli mukana Helsingin Vallilan tapossa kaksi vuotta sitten

Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi keskiviikkona Turun Majakkarannan puukotuksesta kaksi 17-vuotiasta henkilöä. Toista epäillään kahdesta tapon yrityksestä ja toista kahdesta törkeästä pahoinpitelystä.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus. Arkistokuva. Kuva: Mikael Piippo / Yle

Turun Majakkarannassa viime viikonloppuna tapahtuneesta puukotuksesta vangituista nuorista toinen on ollut epäiltynä lokakuussa 2020 Helsingin Vallilassa tapahtuneessa puukotuksessa.

Hän oli tuolloin 14-vuotias, eikä rikosoikeudellisesti vastuullinen. Tästä syystä häntä ei voitu asettaa syytteeseen Vallilan taposta, josta tuomittiin kaksi muuta 16-vuotiasta poikaa.

Poliisi alkoi kuitenkin maaliskuussa 2021 epäillä, että 14-vuotiaaksi luultu poika olisi selvästi vanhempi, ja hänelle tehtiin oikeuslääketieteellinen ikäarviotutkimus. Sen perusteella poika oli ainakin kaksi vuotta vanhempi kuin aiemmin luultiin. Oikeuslääketieteellisen ikäarviotutkimuksen jälkeen syyttäjä nosti elokuussa 2022 syytteet poikaa vastaan uudelleen Vallilan taposta ja törkeästä ryöstöstä. Oikeudenkäynti alkoi syyskuussa, mutta lokakuussa Helsingin käräjäoikeus katsoi tuomiossaan, että poika oli Vallilan tapon hetkellä 14-vuotias. Tuomio ei ole lainvoimainen, koska siitä on valitettu.

Yle on varmistanut syytetyn henkilöllisyyden ja sen, että hän on ollut Vallilan rikostutkinnassa epäiltynä ja että epäillään Majakkarannan puukotuksesta.

Turussa puukotettiin kahta, motiivina kosto, kohteena väärät henkilöt

Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi keskiviikkona Majakkarannan puukotuksesta kaksi 17-vuotiasta henkilöä.

Vakavat väkivallanteot tapahtuivat lauantaina Turun Majakkarannassa. Puukotuksessa loukkaantui kaksi alaikäistä nuorta, joista toinen hengenvaarallisesti.

Poliisi sai hälytyksen Turun Majakkarantaan lauantaina hieman ennen iltakymmentä. Poliisin mukaan tilanne tapahtumapaikalla oli sekava, kun partio saapui paikalle. Paikalla oli tekohetkellä noin 20 nuorta.

Poliisin aikaisemman kertoman esitutkinnan perusteella epäiltyjen väkivallantekojen taustalla oli kostomotiivi. Aikeet kohdistuivat vääriin henkilöihin.

Lounais-Suomen poliisi pyytää Majakkarannan puukotukseen liittyviä havaintoja, kuvia tai videoita osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi.

Lue aiheesta:

Alaikäisten puukotuksesta epäillyt vangittu Turussa – tapon yrityksistä epäillään kahta 17-vuotiasta nuorta

Poliisi: Turun Majakkarannan puukotusten motiivina kosto – uhreiksi valikoituivat väärät henkilöt

Kahta alaikäistä puukotettiin Turussa, toinen sai hengenvaarallisia vammoja – kaksi henkilöä otettu kiinni

Suosittelemme sinulle