Hyppää sisältöön

Miehen kuolemaan johtanutta Puotilan ammuskelua tutkitaan nyt murhana – poliisi tutkii, ampuiko epäilty uhria autosta vai ulkona kadulla

Poliisi ei vielä kerro, oliko miesten välillä riitaa. Ammuskelu tapahtui eilen iltapäivällä Itä-Helsingissä.

Kolmikymppisen miehen kuolemaan johtanut ammuskelu tapahtui Itä-Helsingin Puotilassa. Kuvassa poliisiautoja Puotilassa keskiviikkona 23. marraskuuta. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Eilen keskiviikkoiltapäivänä Helsingin Puotilassa kuolemaan johtanutta ampumistapausta tutkitaan nyt rikosnimikkeellä murha.

Epäilty on vuonna 1968 syntynyt mies, jonka epäillään ampuneen käsiaseella vuonna 1988 syntynyttä miestä vartalon alueelle, mihin tämä kuoli.

– Tällä hetkellä meillä on syytä epäillä toista henkilöä murhasta, mutta sen tarkemmin syitä en voi lähteä avaamaan, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomas Lindholm Helsingin poliisilaitokselta Ylelle.

Tämänhetkisten tietojen mukaan kyseessä on ollut kahden henkilön välinen tapahtuma. Tapahtumapaikalla oli myös sivullisia.

– Aina kun ampuma-asetta käytetään, se on vaarallista muillekin, mutta väkivalta on kohdistunut vain näiden kahden henkilön väliseen tapahtumaan, Lindholm sanoo.

Ampuminen tapahtui Puotilassa sijaitsevan grillin läheisyydessä Meripellontiellä. Tapahtumapaikalla oli myös kaksi autoa.

– Uhri löytyi grillin lähettyviltä, ja tekijä oli itse jäänyt lähistölle toisen auton luokse, jossa hänet otettiin kiinni.

Kiinniotto tapahtui poliisin mukaan rauhallisesti.

Poliisi selvittää, ammuttiinko uhria autosta vai auton ulkopuolella. Poliisi tutkii, ovatko uhri ja epäilty tulleet paikalle autoilla.

Tekijäksi epäiltyä ei olla vielä päästy kuulemaan. Häntä kuullaan tämän tai huomisen päivän aikana.

Poliisi tutkii läheisiä rakennuksia

Poliisi ei kommentoi, onko epäillyllä ja uhrilla ollut keskenään riitaa.

– Meillä on tiettyjä epäilyjä motiivista, mutta niitä en pysty avaamaan. Tässä on niin paljon vielä henkilöitä kuulematta ja epävarmoja asioita, jotka pitää selvittää.

Grillin lisäksi lähistöllä on venesatama.

– Ainakaan tämän hetken tietojen mukaan siinä itse paikassa ei ole mitään erikoista sinänsä. Mutta tutkimme, onko tapauksella liityntäpintoja lähellä sijaitseviin rakennuksiin, Lindholm sanoo.

Poliisi pyytää silminnäkijöitä tai tilanteesta muuten tietäviä ottamaan yhteyttä.

Suosittelemme sinulle