Hyppää sisältöön

Oulussa Kiiminkipuiston koulun oppilaat pääsivät ulos – koulu-uhkauksen vuoksi iltapäivällä oli paikalla useita poliisin yksiköitä

Oulussa Kiiminkipuiston koululla ovat poliisit varmistamassa koulupäivää pikaviestipalvelussa torstaina esitetyn uhkauksen jälkeen.

Kiiminkipuiston oppilaat pääsivät ulos koulusta kolmen aikaan iltapäivällä.

Oulun Kiiminkijoen koulun oppilaat ovat päässet ulos koulurakennuksesta iltapäivällä vähän ennen kolmea.

Oulun poliisi on ollut torstaina varmistamassa koulutyötä Oulussa Kiiminkipuiston koululla sen jälkeen, kun koulua vastaan esitettiin uhkaus pikaviestipalvelu Jodelissa.

Paikalla olevan Ylen toimittajan mukaan vähän ennen kello kolmea oppilaita alettiin jo päästää ulos koulusta ja tilanne näytti rauhalliselta.

Poliisi pyysi aiemmin oppilaista pysymään luokissa. Poliisi kertoi, että kyseessä on uhkaus eikä koululla ole merkkejä uhkauksen toteuttamisesta.

Ylen toimittaja kertoi, että paikalla on useita poliisiautoja ja poliisi on raskaasti varustautunut.

Sisällä rakennuksessa on ollut ilmeisen paljon oppilaita ja henkilöstöä, ainakin parkkipaikka oli täynnä autoja, mönkijöitä ja polkupyöriä.

Kiiminkipuiston koulun apulaisjohtaja Elvira Siira kertoi Ylelle puoli kolmen aikaan, että tilanne on rauhallinen ja koululla odotetaan ohjeita poliisilta. Hänen mukaansa oppilaat ovat olleet luokissa opettajiensa kanssa.

Koulussa on yli 600 oppilasta, jotka ovat kuudesluokkalaisia ja yläkoululaisia. Rakennus on otettu käyttöön viime vuoden alussa. Koulu tunnettiin ennen Jokirannan kouluna.

Poliisin myöhemmin iltapäivällä lähettämässä tiedotteessa todetaan, että konkreettista vaaraa ei ollut. Poliisi tutkii tapausta perättömänä vaarailmoituksena.

Kiiminkipuiston koululla oli paikalla useita poliisin yksiköitä. Kuva: Timo Nykyri / Oulu

Juttua päivitetty 24.11. kello 15.35. Otsikkoa muutettu ja kerrotaan, että oppilaat pääsivät rakennuksesta ulos

KORJAUS 28.11. klo 7.50: korjattu Elvira Siiran titteli apulaisjohtajaksi

Suosittelemme sinulle