Hyppää sisältöön

Aluehallintovirasto valvoi laajasti Tarja Parkatin ammatinharjoittamista – valvonta ei johtanut toimenpiteisiin

Tarja Parkatti ei kommentoi keskiviikkoista työtuomioistuimen päätöstä. Parkatti on kuitenkin lähettänyt Ylelle tietoja häneen kohdistuneesta ammattihenkilövalvonnasta.

Lähihoitaja Tarja Parkatti antoi torstaina medialle vastineensa työtuomioistuimen keskiviikkoisesta päätöksestä. (Arkistokuva) Kuva: Päivi Rautanen/Yle

Lähihoitaja Tarja Parkatti on antanut tänään torstaina medialle vastineensa työtuomioistuimen keskiviikkoisesta päätöksestä.

Työtuomioistuin asettui työnantajan puolelle ja katsoi, että Esperi Care -ketjuun kuuluvalla kauhajokelaisyrityksellä oli syy purkaa luottamusmiehenä toimineen Parkatin työsuhde.

Parkatti on lähettänyt medialle otteen Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston viime keväisestä ratkaisusta, joka koskee viraston häneen kohdistamaa ammattihenkilövalvontaa.

– Asia ei anna Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastossa aihetta enempiin toimenpiteisiin, avi kirjoittaa ratkaisussaan.

Aiheesta aiemmin:

Hoivakotikriisin paljastanut Tarja Parkatti hävisi työsuhteensa purkuasian työtuomioistuimessa

Avi ei kommentoi salassa pidettävää asiaa

Lähettämällään vastineella Tarja Parkatti haluaa tuoda esiin eri organisaatioiden erilaiset ratkaisut ja näkemykset hänen toiminnastaan.

Aluehallintovirastosta ei kommentoida Tarja Parkatin ammattihenkilövalvontaa, koska asia on käsitelty virastossa salassa pidettävänä asiana.

– Eri organisaatiot ovat käsitelleet Parkatin tilannetta eri näkökulmista. Aluehallintovirasto ei ota kantaa työtuomioistuimen päätökseen, joka koski työsuhteen purkua, toteaa ylitarkastaja Anita Paavola Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastosta.

Puolentoista vuoden valvonta

Huhtikuussa 2021 Tarja Parkatin työnantaja teki hänestä ilmoituksen aluehallintovirastolle.

Virasto on selvittänyt laajasti Parkatin ammattitoimintaa hänen silloisessa ja myöhemmässä työpaikassaan. Valvonta kohdistui ajanjaksoon 31.1.2020–3.5.2021.

Tarja Parkatin ammattitoiminnasta ei ole tullut aluehallintovirastoon muita huolta aiheuttaneita yhteydenottoja tai lausuntoja kuin hänen työnantajansa huhtikuussa 2021 tekemä ilmoitus.

Suosittelemme sinulle