Hyppää sisältöön

Vähävaraisten perheiden lapsille toivotaan jälleen lahjoituksia pukinkonttiin – avuntarve on kasvanut

Hopen ja Nuorkauppakamarin keräykset käynnistyvät Hämeenlinnassa. Lahjoituksia kerätään myös muun muassa Facebook-ryhmissä.

Lahjapaketti.
Moni haluaa auttaa perheitä, joiden rahat eivät riitä joululahjoihin. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle
Sini Ojanperä

Kanta-Hämeessä alkaa jälleen joulukeräyksiä vähävaraisten avuksi. Lauantaina 26. marraskuuta käynnistyy toden teolla Hope ry:n keräys, jossa kootaan joululahjoja ja rahalahjoituksia vähävaraisten perheiden lapsille ja nuorille. Hope Hämeenlinna on saanut tähän mennessä noin 230 avunpyyntöä, mutta lisää on tulossa, uskoo tiiminvetäjä Kati Ketola.

– Aika samoissa mennään kuin viime vuonna. Tietysti nyt sähkön ja ruoan hinta sekä muut kulut nousseet, että kyllä on paljon uusiakin perheitä jotka pyytää meiltä apua.

Hope käyttää rahalahjoituksia lasten ja nuorten harrastamisen tukemiseen. Hopesta kerrotaan että avuntarve on tänä vuonna lisääntynyt.

Hämeenlinnan Nuorkauppakamarin järjestämä Joulupuu-keräys alkaa sunnuntaina 27. marraskuuta. Keräykseen saadut lahjoitukset jaetaan Hämeenlinnan lastensuojelun ja Perhekeskus Uppiksen kautta.

Tarkkaa lahjoitusten saajan määrää ei ole tiedossa, koska lastensuojeluasiakkaiden yksityisyyttä suojataan, mutta tänä vuonna kampanjasta vastaavan Jarkko Kurvisen mukaan kyse on kuitenkin sadoista perheistä.

Joulupuu-keräys järjestetään Hämeenlinnassa 16:tta kertaa. Kurvinen oli käynnistämässä keräystä jouluna 2007, ja hän on seurannut kampanjan kehittymistä siitä asti.

Hän arvioi, että lahjakortteja annetaan aiempaa enemmän ja lahjojen arvo on keskimäärin noussut. Ihmisten halu auttaa on ylipäätään kasvanut.

– Kyllähän myös tämä maailmantilanne on ollut omiaan ajamaan sitä, että halutaan antaa vähästäkin sellaisille, joilla ei ole aidosti välttämättä mitään, Kurvinen pohtii.

Sekä Hope ry:n keräykseen että Joulupuu-keräykseen voi osallistua myös netissä. Keräyspisteitä on esimerkiksi kauppakeskuksissa.

Jouluapua kerätään paikallisesti myös sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookin Tehdään hyvää yhdessä (Kanta-Häme) -ryhmässä.

Yle on mukana Hyvä Joulumieli -keräyksessä (siirryt toiseen palveluun) yhdessä Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punainen Ristin kanssa. Tämän vuoden keräystavoite on 1,5 miljoona euroa, jonka avulla jaetaan 70 euron arvoisia lahjakortteja 21 000 perheelle.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle