Hyppää sisältöön

Syyrialaisilla on edessä hengenvaarallinen talvi

Miljoonat syyrialaiset elävät hengenvaarallisessa puutteessa, mutta YK on saanut vain alle puolet heille tarvitsemastaan avusta.

Ankara talvi voi olla edessä varsinkin Syyriassa pakolaisina elävillä. Kuvassa on pakolaisleiri Idlibissä Lounais-Syyriassa lokakuussa. Kuva: Stella Pictures / AOP

Syyriassa miljoonat ihmiset ovat hengenvaarassa talven tullen, sillä heillä ei ole riittävää suojaa kylmyyttä vastaan, YK varoittaa. (siirryt toiseen palveluun)

Monilla perheillä on vaikeuksia pitää kotinsa lämpiminä, sillä sähköstä on pulaa ja sitä säännöstellään.

Suurempi huoli YK:lla on kuitenkin perheistä, joilla ei ole edes varaa sähköön ja lämmitykseen eikä lämpimiin vaatteisiin. Erityisen heikossa asemassa ovat Syyrian sisällä pakolaisleireillä asuvat.

Yli 11 vuotta jatkunut sisällissota on romahduttanut talouden. 90 prosenttia väestöstä elää köyhyysrajan alapuolella ja 12,4 miljoonalla on pulaa ruoasta, YK:n humanitaarisen avun järjestö OCHA sanoo.

Miljoonat ihmiset elävät hengenvaarallisessa puutteessa. Kuusi miljoonaa tarvitsee apua talvesta selviytymiseen. Heistä 2,4 miljoonaa elää Luoteis-Syyriassa viimeisellä kapinallisten hallitsemalla merkittävällä alueella.

YK ei kuitenkaan pysty auttamaan kaikkia, koska se on saanut vain 42 prosenttia Syyriaan tänä vuonna tarvitsemastaan avusta. Lisäapua tarvittaisiin talvivaatteiden, huopien, lämmittimien ja polttoaineen ostamiseen ihmisille, OCHA sanoo.

Talvi voi olla Syyriassa ankara. Talvisäähän kuuluu niin vesi- ja lumisateita kuin pakkasen puolelle laskevia lämpötilojakin.

Lähteet: AFP, Yle Uutiset

Suosittelemme sinulle