Hyppää sisältöön

Remi Lindholm haki lisäjännitystä matkalla Rukalle – ”Auton bensamittari näytti nollaa viimeiset 30 kilometriä”

Viime talvikauden suomalainen hiihtoyllättäjä Remi Lindholm lähtee viikonvaihteen Rukan maastohiihdon maailmancupin kilpailuihin maltillisin odotuksin.

Kuva: Tomi Hänninen

Rukan maailmancup-kilpailut nähdään Ylen kanavilla. Urheilustudion lähetys alkaa perjantaina TV1:ssä ja Yle Areenassa klo 10.47. Sprinttikarsinnat pääsevät vauhtiin klo 10.55.

Remi Lindholm, 24, nousi isompiin otsikoihin vuosi sitten Rukalla, kun hän teki läpimurtonsa kansainvälisessä maastohiihdossa.

Kuusamon hangilla Lindholm sivakoi ensin perinteisen hiihtotavan 15 kilometrin kilpailussa 26:nneksi, jonka jatkoksi hän ylsi vapaan hiihtotavan, kovan pakkasen takaa-ajokilvassa 20:nneksi. Nämä olivat Lindholmille ensimmäiset henkilökohtaiset pistesijoitukset maailmancupissa.

Kauden mittaan Lindholm ponnahti B-maajoukkueesta maailmancupiin, Tour de Ski -kiertueelle ja myös olympiajoukkueeseen. Viime vuodesta hänellä on poikkeuksellisen hyvät muistot Rukalta.

– Tänä vuonna olen ehkä vähän eri fiiliksillä. Viime vuonna se oli kuitenkin niin uusi juttu minulle. Nyt jo tietää, mitä tämä on. Ehkä lähden vähän jopa parantamaan noita (sijoituksia), linjasi Lindholm.

Remi Lindholm tuulettaa Rukan maalialueella vuonna 2021. Kuva: Tomi Hänninen

Lindholm saapui torstaina Ylen haastatteluun vähän myöhässä, mutta pyysi herrasmiesmäisesti heti tekoaan anteeksi. Pientä ylimääräistä jännitystä himoharjoittelijalle oli tuonut hänen automatkansa lopputaival.

– Pääsin juuri ja juuri perille, kun auton bensamittari näytti nollaa viimeiset kolmekymmentä kilometriä. Vähän kyllä kuumotti, mutta nyt olen täällä ja voin lähteä katsomaan, millaiset baanat täällä on saatu aikaiseksi, virnisti hyväntuulinen hiihtäjäpersoona.

Tonnin burana ei auttanut

Viime viikonloppuna Suomen cupissa Remi Lindholm jätti ilmoille isoja kysymysmerkkejä. Hän keskeytti 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailun sunnuntaina Taivalkoskella.

– Viime viikonloppuna oli raskasta, kun porukka oli kipeänä. Itselläkin oli vähän tautia, mutta nyt pitäisi kunnon olla vähän sinne päin.

Remi Lindholm sijoittui Pekingin olympialaisten 2022 miesten päätösmatkalla, vapaan hiihtotavan 50 km kisassa (typistettiin sääolojen takia 30 km mittaiseksi) 28:nneksi. Kuva: Getty Images

– Taivalkoskella tilanne oli ärsyttävä. Alkuverryttelyssä kävin mittaamassa kuumeen ja otin tonnin buranan. Mietin, että jos tästä selviän, niin sitten selviän ihan mistä vaan. En sitten kuitenkaan selvinnyt siitä kisasta. Tiedän nyt ainakin, etten ole siinä kuolematon, Lindholm totesi.

Korona- ja muut virukset myllertävät ainakin Suomen maastohiihtojoukkueen keskuudessa. Olympiavoittaja Iivo Niskanen ilmoitti keskiviikkona koronatartunnastaan ja sen lisäksi sairastuneita ovat Verneri Suhonen, viime viikonloppuna Taivalkosken Suomen cupissa sprintin kaksoisvoittoon hiihtäneet Olli ja Ville Ahonen sekä kansalliseen hiihtojoukkueeseen lukeutuva Vilma Ryytty.

Sprintti ei ole käynyt edes mielessä

Maailmancupin pisteitä jaetaan tällä kaudella 50 hiihtäjälle 30 sijaan ja voiton merkitys ainakin pisteiden valossa vähenee. Aiemmin voittaja sai 100 maailmancupin pistettä, toiseksi tullut 80 pistettä ja kolmanneksi tullut 60 pistettä. Nyt ensimmäisen ja toisen välinen ero on vain 5 pistettä, voittajan ja kolmanneksi tulleen vain 10 pistettä.

Kansainvälinen hiihtoliitto halusi uudistuksella saada normaalimatkoihin panostavia hiihtäjiä osallistumaan myös sprinttikisoihin. Remi Lindholm ei ole lähtökohtaisesti sprinttimiehiä.

Remi LIndholm hiihtokisassa 2021. Kuva: EPA-EFE/All Over Press

– En ole hirveästi sprinttiä edes miettinyt. Pistesysteemi on vähän jännä, kun 50 parasta saa pisteitä. Kärkisijoja lähden silti tavoittelemaan, ihan sama, kuinka monta pistettä niistä saa, linjasi Lindholm.

Perjantaina maastohiihdon Rukan mc-ohjelmassa ovat sprinttikisat, lauantaina käydään väliaikalähtöinä naisten sekä miesten 10 km (p) matkat ja sunnuntaina 20 km (v) miesten sekä naisten takaa-ajot.

Millaisin tavoittein Lindholm lähtee viikonlopun mittelöihin?

– Tavoite on päästä maalin saakka sekä lauantaina että sunnuntaina.

Suosittelemme sinulle