Hyppää sisältöön

Cristiano Ronaldo teki historiaa kyseenalaisesti, mutta vastustajan röyhkeä teko sai supertähden hiiltymään – upea oivallus oli johtaa sensaatioon

Portugali voitti dramaattisten vaiheiden jälkeen Ghanan maalein 3–2. Cristiano Ronaldo oli näkyvässä roolissa viime aikojen kohujen jälkeen.

Näin Cristiano Ronaldon rangaistuspotkutilanne eteni.
Roope Visuri
Avaa Yle-sovelluksessa

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Portugali selvisi jalkapallon MM-kisojen avausottelussaan Qatarissa voittoon Ghanasta maalein 3–2.

Katseet kiinnittyivät etenkin supertähti Cristiano Ronaldoon. Portugalilaistähti on ollut otsikoissa ennen MM-kisoja, sillä Manchester United ilmoitti Ronaldon lähtevän seurasta välittömästi.

Kansallislauluissa Ronaldo jo herkistyi kyyneliin. Pelin alussa Ronaldo väläytteli muun muassa kovaa ponnistusvoimaansa, mutta 37-vuotias portugalilainen ei onnistunut maalinteossa.

Cristiano Ronaldo herkistyi kansallislaulujen aikana.
Cristiano Ronaldo tunteikkaana ennen Ghanan kohtaamista. Kuva: Getty Images

Ronaldon maalia saatiin odotella 65. minuutille. Osuma syntyi kyseenalaisella tavalla rangaistuspotkusta.

Ronaldo kaatui helpohkosti kontaktista Ghanan Mohammed Salisun kanssa.

Maali oli kuitenkin historiallinen. Kukaan muu mies ei ole aiemmin onnistunut maalinteossa viisissä MM-kisoissa.

Voit katsoa tilanteen jutun pääkuvan paikalta.

Ronaldon osuman jälkeen nähtiin lopulta melkoinen maali-iloittelu. Ghana kavensi, kun Portugalin Danilo haparoi ja pallo päätyy Andre Ayew’lle maalin eteen.

Ghana tasoittaa Andre Ayewin osumalla, 1–1!

Portugali nousi jälleen johtoon, kun Ronaldon entisen ManU-joukkuekaverin Bruno Fernandesin tarjoilusta pääsi nauttimaan João Felix.

Portugalin voitto alkoi jo näyttää selvältä, kun lusitaanit iskivät vartin sisään kolmannen maalinsa. Ronaldo tarjoili kentälle tulleelle Rafael Leãolle, joka viimeisteli varmasti pallon maaliin.

Joao Felix iskee Portugalin takaisin johtoon, 2–1.
Rafael Leao osuu välittömästi kentälle tultuaan, Portugali 3–1-johtoon.

Ghana tuli kuitenkin vielä takaisin. Kun varsinainen peliaika oli loppumassa, Osman Bukari puski pallon maaliin. Belgradin Punaisen tähden laituri päätti vielä juhlia osumaa Ronaldon tavaramerkkituuletuksella. Tv-lähetyksen kuviin poimittiin ärsyyntynyt Ronaldo.

Osman Bukari kaventaa ja matkii Cristiano Ronaldoa – portugalilaistähti ärsyyntyneenä.

Lisäajan viimeisillä sekunneilla Ghana sai vielä huiman maalintekopaikan. Portugalin maalivahti Diogo Costa pudotti pallon nurmelle tajuamatta, että Ghanan Iñaki Williams väijyy takana.

Williams sai napattua pallon niin, että silmissä siinsi enää vain puolityhjä maali. Williams hidasteli laukaustaan kuitenkin niin kauan, että Portugalin puolustus ehti väliin ja joukkue pelastui.

Inaki Williamsin jekku jää hieman vajaaksi! Ghanalainen epäonnistuu huippupaikassa.

Yle Urheilun asiantuntija Jonne Kunnas kiinnitti huomiota etenkin Portugalin hataraan puolustamiseen, joka auttoi Ghanan molempien maalien syntymistä.

– Portugali selviytyi, mutta ei vakuuttanut lainkaan. He olivat haavoittuvaisia tilanteenvaihdoissa. Oman boksin puolustaminen herätti paljon kysymysmerkkejä, Kunnas sanoo.

Päivitetty kello 1.54. Lisätty, että Ronaldo oli ensimmäinen mies, joka on tehnyt viisissä eri MM-kisoissa maalin.

Suosittelemme sinulle