Hyppää sisältöön

Katso, kuinka Cristiano Ronaldo rähjäsi omilleen – Ghanan päävalmentaja tyrmistyi supertähden kohumaalista: “Erityinen lahja tuomarilta”

Cristiano Ronaldo oli loppuvihellyksen jälkeisestä tunteenpurkauksesta huolimatta iloinen voitosta. Ronaldo otti medialta vain kaksi kysymystä. Ghanan päävalmentaja latoi kovaa tekstiä pidemmän aikaa.

Cristiano Ronaldo antoi Diogo Costan kuulla kunniansa ottelun jälkeen.

Jalkapallon MM-kisoissa tunteet kuumenivat oikein kunnolla Portugalin ja Ghanan välisessä kamppailussa.

Portugali voitti dramaattisten vaiheiden jälkeen 3–2. Yksi puhutuimmista tilanteista nähtiin, kun peliä oli pelattu reilu tunti. Cristiano Ronaldo kaatui helpohkonnäköisesti rangaistusalueella. Portugalille vihellettiin rangaistuspotku. Ottelun erotuomari Ismail Elfath ei käynyt edes tarkistamassa asiaa videolta.

Ronaldo laukoi pallon varmasti maaliin ja vei Portugalin 1–0-johtoon. Ronaldo teki maalillaan historiaa, sillä hänestä tuli ensimmäinen mies, joka on tehnyt viisissä eri MM-kisoissa maalin.

Ghanan päävalmentaja Otto Addo kävi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa todella kuumana tilanteesta.

– Se oli todellakin väärä päätös. Pelasimme palloa. En tiedä, miksi VAR ei tullut väliin. En löydä selitystä, Addo latasi.

Addo oli kysynyt Fifan virkalijoilta, saisiko hän jutella tuomarille rauhallisesti ja saada selityksen.

– He sanoivat, että tuomari oli kokouksessa ja se ei ole mahdollista, Addo kertoi.

– Jos joku tekee maalin, onnittelen. Mutta tämä oli todellinen lahja. Erityinen lahja tuomarilta.

Näin Cristiano Ronaldon rangaistuspotkutilanne eteni.

Portugali oli Ronaldon maalin jälkeen menossa jo selvään voittoon. Varsinaisen peliajan lopussa kuitenkin Ghanan Osman Bukari kavensi puskumaalillaan tilanteeksi 2–3. Bukari kaiken lisäksi matki Ronaldon tavaramerkkituuletusta.

Vielä ottelun viime hetkillä Inaki Williams oli yllättää Portugalin maalivahdin Diogo Costan jäätyään ovelasti väijymään hänen taakse. Williams kuitenkin liukastui, eikä saanut laukausta ennen kuin Portugalin puolustajat ehtivät väliin.

Ronaldo antoi ottelun jälkeen maalivahtinsa kuulla kunniansa. Ottelun jälkeen portugalilainen astui median eteen, mutta ottelun parhaana palkitun portugalilaisen lehdistötilaisuus kesti vain kaksi minuuttia ja kaksitoista sekuntia. 37-vuotias otti vain kaksi kysymystä vastaan.

Ensimmäinen koski Ronaldon historiallista maalia.

– Se oli kaunis hetki. Nämä on viidennet MM-kisani. Voitimme ja aloitimme oikealla jalalla. Saimme tärkeän voiton. Se on ensimmäisessä pelissä oleellista, Ronaldo lausui.

Ronaldo teki ottelussa myös toisella tavalla MM-historiaa. Hänestä tuli nimittäin toinen MM-historian pelaaja, joka tekee kisoissa sopimuksettomana pelaajana maalin. Edellinen oli argentiinalainen Alberto Tarantini vuonna 1978.

Ronaldon ja Manchester Unitedin tiet erosivat tällä viikolla. Ronaldo oli kritisoinut rajusti seuraa ennen kuin hänen sopimuksensa purettiin. Portugalilaistaiturilta kysyttiinkin erosta Unitedin kanssa.

– Se luku on jo suljettu. Keskityn vain MM-kisoihin. Mikään muu ei ole tärkeää. Nyt tärkeää on Portugali, Ronaldo totesi.

Ronaldo pelaa todennäköisesti uransa viimeisiä MM-kisoja, kuten myös hänen kanssaan pitkään jalkapallokenttiä hallinnut Argentiinan Lionel Messi. Ronaldon rangaistuspotkussa nähtiin hauska hetki, kun tuuletusvalokuviin ikuistui lakana Messistä.

Cristiano Ronaldo tuulettaa maalia ja taustalla Messin hahmo katsoo fanin tekemässä lakanassa. Kuva: Getty Images

Portugalin valmentaja Fernando Santos yltyi melkoisin kehuihin pelin jälkeen. Maalinsa lisäksi Ronaldo tarjoili myös yhden osuman Portugalille.

– Cristiano on ilmiö, hän on legenda, Santos sanoi.

– Puhumme hänestä vielä 50 vuodenkin päästä.

Santosin mielestä rangaistuspotku meni myös oikein.

– Jos VAR sanoo, että tuomarin pitäisi katsoa jotain, sitten hän menee katsomaan, Santos totesi.

– Jos VAR ei kutsunut tuomaria, niin sen takia, koska he näkivät kuvat ja ajattelivat, että ei ollut mitään nähtävää.

Katso ottelun Portugalin ja Ghanan ottelun maalikooste!

Suosittelemme sinulle