Hyppää sisältöön

Varkaus on ostamassa Vattuvuoren laskettelukeskuksen rakenteet ja laitteistot

Kaupunki haluaa turvata laskettelukeskuksen toimintaedellytykset sillä, että esimerkiksi rinnehissiä ei pureta pois.

Vattuvuoren laskettelukeskuksen rinne.
Varkauden kaupungin ja Vattuvuoren edellisen yrittäjän yhteistyö päättyi viime talvikauteen. Arkistokuva. Kuva: Sari Jormanainen / Yle
Helmi Nykänen

Varkauden kaupunki aikoo lunastaa Vattuvuoren laskettelukeskuksen kiinteät rakenteet ja laitteistot. Kaupunki käy parhaillaan neuvotteluja keskuksen toiminnan jatkamisesta uuden yrittäjäehdokkaan kanssa. Neuvottelujen kerrotaan edenneen hyvässä hengessä ripeällä aikataululla.

Varkaus haluaa koneiden ja laitteiden ostolla turvata laskettelukeskuksen toimintaedellytykset, jotka olisivat kaupungin mukaan huonot jos esimerkiksi rinnehissi hävitettäisiin.

Vattuvuoren laskettelukeskuksen kiinteiden rakenteiden, laitteistojen ja irtaimiston lunastushinta on noin 100 000 euroa. Kaupunki on ostamassa ne Savon Matkailupalveluilta, joka tuotti laskettelukeskuksen palvelut vuodesta 2011 alkaen tähän vuoteen saakka.

Varkauden kaupunki on varannut tämän vuoden talousarviossa 100 000 euroa Vattuvuoren toiminnan tukemiseen. Nyt tuo summa aiotaan siirtää koneiden ja laitteiden ostoon.

Varkauden kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantaina 28. tammikuuta.

Suosittelemme sinulle