Hyppää sisältöön

Liperin autohallipalon syttymissyy toistaiseksi epäselvä – rikoksen mahdollisuutta ei ole suljettu pois

Torstai-iltana tulipalo tuhosi harrasteautohallin Liperin Ylämyllyllä. Poliisi toivoo havaintoja tapahtuneesta.

Poliisiauto, paloauto ja pelastushenkilöstöä pimeässä tienristeyksessä. Taustalla tulipalon loimotus.
Palanut halli oli entinen autokorjaamo. Kuva: Jaana Kainulainen
Emilia Saukkonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Liperin Ylämyllyllä torstaina tapahtunutta autotallipaloa tutkitaan palonsyyntutkintana.

Hätäkeskukseen tuli torstaina alkuillasta ilmoitus autohallipalosta. Tapahtumapaikalla pelastuslaitosta odotti ilmiliekeissä palava harrasteautohalli. Tallissa oli sisällä useita arvokkaita autoja sekä kaasupullo, jonka räjähtämisvaaran vuoksi lähialueen asukkaat evakuoitiin.

Tulipalo tuhosi autohallin sisältöineen sekä viereisen piharakennuksen. Henkilövahinkoja ei palossa tämän hetkisen tiedon mukaan aiheutunut.

Palon syttymissyytä ei ole toistaiseksi voitu vahvistaa. Poliisi tutkii tapausta palonsyyntutkintana. Myöskään rikoksen mahdollisuus ei ole täysin pois suljettu.

– Todennäköisesti ei kuitenkaan ole syytä epäillä rikosta. Palon syttymisestä on aikaa vielä niin vähän, ettei syttymissyystä ole vielä tietoa, kertoo rikoskomisario Petri Tirronen.

Poliisi pyytää havaintoja ja tietoja tulipaloon liittyen. Lisätiedoilla ja vinkeillä voi olla merkitystä palon syttymisen ja etenemisen selvittämisen kannalta.

Kaikki havainnot ja tiedot tapahtumaan liittyen voi ilmoittaa Itä-Suomen poliisille klo 8-16 välisenä aikana puhelinnumeroon 041 711 8377 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Suosittelemme