Hyppää sisältöön

Lahden suurimpien valtuustoryhmien budjettisopu haihtui hetki ennen päätöksiä

SDP ilmoitti yllättäen sanoutuvansa irti perusopetuksen säästöistä. Kokoomuksen mukaan jo sovittu on heitetty roskakoriin.

Lahden valtuusto on koolla Fellmannian auditoriossa.
Lahden kaupunginvaltuusto päättää tulevana maanantaina ensi vuoden budjetista. Kuva: Janne Nykänen / Yle
Markku Tuhkanen

Aiemmin marraskuussa Lahden kaupunginhallituksen saavuttama yhteisymmärrys ensi vuoden talousarviosta osoittautui lopulta hetken huumaksi.

Juuri ennen kaupunginvaltuuston maanantaista budjettikokousta rintama repesi ja sanaharkka äityi tavanomaiselle tasolle.

Alkutahdit annettiin Lahden SDP:n kunnallisjärjestön edustajiston kokouksessa torstai-iltana.

– SDP tulee esittämään maanantaina kaupunginvaltuuston budjettikokouksessa lisäpanostuksia perusopetuksen resursseihin, valtuustoryhmän puheenjohtaja Minna Lampinen totesi kokouksen jälkeisessä tiedotteessa.

Kilpakumppanilta kesti vain muutamia tunteja vastata huutoon.

– Erityisesti SDP:n sortuminen vasemmiston lobbareiden painostuksessa on nöyryytys kaupunkimme yhteiselle päätöksentekomenettelylle. Kokoomus katsoo pettyneenä, kuinka kaikki mistä yhdessä ja ponnisteluja säästämättä on neuvoteltu ja sovittu, heitetään nyt roskakoriin, todetaan Kokoomuksen valtuustoryhmän iltapäivän tiedotteessa.

Nyt haudattua sopua Lahden suurimpien valtuustoryhmien välillä ehdittiin jo ihmetellä, epäillä ja kutsua jopa historialliseksi.

Päätöksenteon hetkellä Lahdessa palattiin kuitenkin tuttuihin taisteluhautoihin.

Suosittelemme sinulle