Hyppää sisältöön

Katso suora lähetys Jyväskylän Kirjamessuilta – seitsemän kirjailijaa tentattavana

Jyväskylän Kirjamessuilla esiintyy lauantaina ja sunnuntaina yli sata kirjailijaa. Heistä seitsemän vierailee myös Yle Jyväskylän suorassa Areena-lähetyksessä.

Arvo Vuorela

Yle Jyväskylän kirjailijatunnin kello 14-15 toimittavat Riika Raitio, Mikko Maasola ja Arvo Vuorela.

Kirjailijahaastattelut lähetetään Yle Areenassa lauantaina kello 14-15:
14.00 Timo J. Tuikka: Vitutuksen voima - Suomalaisen katkeruuden historia
14.10 Jarkko Vehniäinen & Marja Lappalainen: Kamala luonto: Majavan oma kirja, Parhaassa seurassa ja Voimakirja
14.20 Mape Morottaja & Satu, kirjan kertoja Jyväskylästä: Vaikket suojellut minua kaikelta - kertomuksia rikostusta lapsuudesta
14.30 Markus Leikola: Sodan ja rauhan kronikka
14.40 Helena Petäistö: Gallian kukko kiekuu taas
14.50 Heli Laaksonen: Luonnos

Helena Petäistö on Riika Raition haastateltavana kello 14.40. Kuva: Jaana Polamo / Yle

Helsingissä, Kuopiossa ja verkossa kirjakauppa Rosebudia vetävällä Hannu Paloviidalla on jo 40 vuoden kokemus kirja-alalta ja takana lukuisat kirjamessut.

– On hyvä päästä eroon ymmärrettävästä Helsinki-keskeisyydestä ja on hienoa, että elävät kirjailijat liikkuvat maalla ja tulevat tänne ihmisten pariin laajemmin näkösälle.

Suuren WSOY:n omistukseen siirtynyt jyväskyläläinen kustannusyhtiö Docendo jatkaa itsenäistä kirjojen kustantamista edelleen Jyväskylässä.

– Kirja voi hyvin, äänikirja ja digitaalinen kirja on tukenut sitä, Docendolla ja Crime Timella on nyt kaikkien aikojen paras vuosi, iloitsee kustantaja Harri Simola.

Erityisen iloinen Simola on Helena Immosen menestyksestä ja saapumisesta messuille. Immonen on julkaissut kaksi sota- ja jännitysromaania Operaatio Punainen kettu ja Operaatio Aavikkokettu sekä kolme lastenkirjaa.

Docendolle tarjotaan paljon käsikirjoituksia pöytälaatikosta, mutta suurimmat hitit syntyvätkin toisella tavalla. Kustantamossa mietitään ensin ajankohtainen idea, joka olisi syytä toteuttaa.

– Sitten etsimme siihen sopivat tekijät, kasaamme projektin ja voimme tehdä meidän näköistä kustannusohjelmaa, Simola paljastaa.

Jyväskylän Paviljongissa on viikonloppuna triplamessut. Kirja, Ruoka, Viini -messut järjestetään perjantaista sunnuntaihin. Kirjamessut avaa tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen lauantaina kello 10.30.

Voit keskustella aiheesta 27.11. klo 23.00 saakka.

Suosittelemme sinulle