Hyppää sisältöön

Tampereella haetaan lapsia teatteriesityksen musikaalirooleihin – School of Rock saapuu Suomeen

Kaikkiaan Tampereen Työväen Teatteriin tuleva näytelmä hakee mukaan 28 lasta.

TTT:n edellinen lasten tähdittämä musikaali oli Matilda, jonka ohjasi myös Samuel Harajanne. Esitys sai ensi-iltansa lokakuussa 2021 suurella näyttämöllä. Arkistokuva. Kuva: Tampereen Työväen Teatteri
Pasi Punkari

Tampereen Työväen Teatteri hakee rockmusikaaliin lapsia esiintymään yhdessä ammattinäyttelijöiden kanssa. Kyseessä Andrew Lloyd Webberin musikaalikomedia School of Rock, jonka ensi-ilta on syksyllä 2024 suurella näyttämöllä.

Ohjauksesta vastaa Samuel Harjanne, hän ohjasi TTT:lle aiemmat lasten tähdittämät esitykset Billy Elliot ja Matilda.

– Olen erittäin innoissani tästä tulevasta rock-seikkailusta. Nyt haemme rokkaavinta, energisintä ja hauskinta lapsiporukkaa mielettömän hienoihin ja haastaviin rooleihin, sanoo Samuel Harjanne teatterin tiedotteessa.

Hän rohkaisee jokaista esiintymisestä kiinnostunutta lasta hakemaan mukaan.

School of Rockin tarinassa wannabe -rokkistara, juonii itsensä sijaisopettajaksi ja perustaa kouluun rokkibändin.

Vuonna 2003 julkaistussa samannimisessä elokuvassa roolia esitti yhdysvaltalaisnäyttelijä Jack Black.

Lapsia haetaan ikäryhmästä 7–12 vuotta

Avoimen haun kautta teatteri etsii yhteensä 28 lasta iältään 7–12 -vuotiaita. He tulevat aloittamaan musikaalirooliin tähtäävät opinnot School of Rock -koulussa jo ensi vuonna.

Osalta lapsista vaaditaan hyvää laulu- ja soittotaitoa, ja toisilta pelkästään laulutaitoa. Aiempi esiintymiskokemus on etu, mutta se ei ole pääsyvaatimus.

Tekijöinä on aikaisemmista menestysmusikaaleista tuttuja nimiä. Suunnittelijatiimissä on muun muassa kapellimestari Tony Sikström, koreografi Jari Saarelainen sekä äänisuunnittelija Kalle Nytorp.

Teatterin avoin haku musikaalin lapsirooleihin (siirryt toiseen palveluun) alkaa lauantaina 26. marraskuuta ja jatkuu 25. joulukuuta asti.

Suosittelemme sinulle