Hyppää sisältöön

Trump illasti holokaustin kieltävän valkoisen ylivallan kannattajan kanssa kartanossaan Floridassa

Nick Fuentes saapui Trumpin Floridan kartanoon räppäri Kanye Westin vieraana. Fuentesia kuvaillaan yhdeksi Yhdysvaltain kuuluisimmista nuorista valkoisen ylivallan kannattajista.

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump julkisti pyrkivänsä republikaanipuolueen presidenttiehdokkaaksi 15. marraskuuta. Kuvassa myös Trumpin puoliso Melania Trump. Kuva: Alon Skuy / AFP

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump illasti tällä viikolla valkoisen ylivallan kannattajan Nick Fuentesin, 24, kanssa. Asiasta uutisoivat useat mediat kuten The New York Times (siirryt toiseen palveluun) (NYT), CNN (siirryt toiseen palveluun) sekä Politico (siirryt toiseen palveluun).

Fuentes on tullut tunnetuksi erityisesti antisemitistisistä kommenteistaan. NYT kuvailee Fuentesia yhdeksi Yhdysvaltain kuuluisimmista nuorista valkoisen ylivallan kannattajista. Fuentesilla on oma podcast, jossa hän käyttää vihantäyteistä kieltä muun muassa mustia ja juutalaisia vastaan.

Nick Fuentes puhui Amerikka ensin -mielenosoittajille New Yorkissa 13.11.2021. Kuva: Tayfun Coşkun / AOP

Fuentes on nähty myös brittitoimittaja Louis Theroux’n dokumentissa Theroux: Amerikan some-soturit (2022), jossa seurataan internetissä vaikuttavan äärioikeistoliikkeen kiihkomielisiä vaikuttajia ja johtajia Yhdysvalloissa.

Fuentes oli paikalla Trumpin Floridan Mar-a-Lagon kartanossa räppäri Kanye Westin vieraana. West, joka nykyisin käyttää nimeä ”Ye”, on kuohuttanut myös viime aikoina antisemitistisillä kommenteillaan.

Trump, Fuentes ja West illastivat tiistaina, eli viikko sen jälkeen, kun Trump oli ilmoittanut pyrkivänsä republikaanipuolueen presidenttiehdokkaaksi vuoden 2024 presidentinvaaleissa.

Trump kommentoi tiistai-illan tapahtumia perustamassaan Truth Social -palvelussa. Trumpin mukaan Fuentes oli osa Westin seuruetta, joka saapui odottamatta hänen vieraakseen. Politicon mukaan Trump kirjoittaa palvelussa, että hän ei tuntenut Westin mukanaan tuomia kolmea ihmistä.

– Päivällinen oli nopea ja yksitoikkoinen, Trump kommentoi tapahtumaa Politicon mukaan.

West on puolestaan väittänyt Twitterissä, että Trump olisi ollut erittäin vaikuttunut Fuentesista.

Trump toisti perjantaina, että hän ei tuntenut Fuentesia. Trumpin mukaan hän tarjosi Westille liike-elämään ja politiikkaan liittyviä neuvoja.

– Kerroin, että hänen ei missään nimessä tule pyrkiä presidentiksi, vaan kaikkien häntä mahdollisesti äänestävien tulisi äänestää TRUMPIA, Yhdysvaltain entinen presidentti kirjoitti CNN:n mukaan Truth Social -palvelussa.

West kertoi eilen perjantaina asettuvansa ehdolle vuoden 2024 Yhdysvaltain presidentinvaaleissa. Räppäri oli ehdolla myös vuoden 2020 vaaleissa, mutta keräsi vain 70 000 ääntä.

West kertoo pyytäneensä Trumpia kampanjatoverikseen. Westin mukaan Trump olisi huolestunut ehdotuksesta.

Suosittelemme sinulle