Hyppää sisältöön

Postinjakajan henkirikoksesta epäilty on vapautettu – tapahtuneella on poliisin mukaan silminnäkijä

Poliisin mukaan näyttää varmalta, ettei vapautettu liity tapaukseen. Havaintoja kaivataan etenkin täysin mustiin pukeutuneesta miehestä.

Postinjakajan henkirikos Myyrmäessä on vielä selvittämättä. Muistokynttilät kuvattiin Myyrmäessä 21.11.20220. Kuva: Kristiina Lehto / Yle

Itä-Uudenmaan poliisi jatkaa yhä nuoren postinjakajan henkirikoksen tutkintaa. Teosta epäilty mies vapautettiin lauantaina tutkintavankeudesta.

Nuori postia jakanut nainen kuoli Myyrmäessä Vantaalla aamuyöllä viime viikon torstaina 17. marraskuuta 2022.

– Poliisi on selvittänyt epäillyn osuutta tapahtumiin. Mies on vapautettu, sillä poliisilla ei ole edellytyksiä jatkaa vangitsemista. Hänen suhteensa epäily on minimaalinen, kertoi tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tero Tyynelä Itä-Uudenmaan poliisista iltapäivällä Yle Uutisille.

Myöhemmin lauantaina Tyynelä sanoi MTV:n uutisille, että näyttää varmalta, ettei nyt vapautettu mies liity tapaukseen.

Mies oli vangittuna todennäköisin syin

Mies oli otettu kiinni pari tuntia tapahtuneen jälkeen kotipihaltaan Helsingistä. Poliisilaitoksen Twitterissä jakaman tiedon mukaan mies oli vangittu todennäköisin syin epäiltynä, koska hänen vaatetuksensa ja ruumiinrakenteensa sopi tuntomerkkeihin.

Nuoreen postinjakajaan kohdistui raakaa väkivaltaa, ja hän menehtyi viime lauantaina sairaalassa.

Poliisi on pyytänyt tapahtuneeseen liittyen yhä havaintoja, joita on tullut jonkin verran. Poliisi kiittää ihmisiä yhteydenotoista ja painottaa, että havaintoja ja vihjeitä kaivataan edelleen.

– Toivomme edelleen, että ihmiset välittäisivät poliisille matalalla kynnyksellä havaintoja ja tietoja, jotka mahdollisesti voisivat liittyä tähän rikokseen, pyytää tutkinnanjohtaja Tyynelä.

Poliisi kaipaa havaintoja erityisesti täysin mustiin pukeutuneesta miehestä tapahtumapaikan eli Myyrmäentie 6 D:n läheisyydestä sekä tapahtumapaikalle ja sieltä poispäin johtavilta reiteiltä.

Poliisi pyytää edelleen myös Myyrmäentie 6:n taloyhtiön roskakatoksessa noin kello 3.35 käynyttä henkilöä ottamaan poliisin yhteyttä. Henkilöä pyydetään ilmoittautumaan poliisille tapahtumien selvittämiseksi numeroon 050 399 9026.

– Meillä on tapahtuneelle silminnäkijä, mutta en avaa sitä, kuka hän on. Kukaan ei poistunut tapahtumapaikalta sisälle taloon, Tyynelä kertoo tutkinnasta.

Epäilty rikos tapahtui viime viikon torstaina 17.11. noin kello 3.30–3.38 välillä. Havainnot voi toimittaa sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 050 399 9026.

Posti tiedotti lauantaina, että se on järjestänyt 17. marraskuuta lähtien vartiointiliikkeen kautta ympärivuorokautista lisäturvaa jakelualueelle Helsingin Myyrmäessä, jossa väkivallanteko tapahtui. Käytäntöä jatketaan toistaiseksi.

Laajemmin aiheesta:

Tämä kaikki Myyrmäen postimurhasta tiedetään nyt – veriteko tapahtui taloyhtiön pihalla

Suosittelemme sinulle